Sport

Cine transmite la TV România – Olanda, finala mică a CE de handbal feminin! Meciul decisiv pentru medalia de bronz

15.12.2018 | 17:30
Cine transmite la TV Romania  Olanda finala mica a CE de handbal feminin Meciul decisiv pentru medalia de bronz

Duminică, 16 decembrie, de la ora 15:00 are loc la AccorHotels Arena din Paris finala mică a turneului final al CE de handbal feminin, România – Olanda, meci pe care îl va transmite în direct, aşa cum a făcut-o de-a lungul întregului turneu, TVR HD. TVR HD a fost postul unde a putut fi vizionat tot turneul final al CE de handbal feminin, competiţie organizată de Franţa în perioada 29 noiembrie – 16 decembrie 2018. Şi, de fiecare dată, când a fot vorba de partidele echipei naţionale a României, meciul a fost preluat în direct cu transmisiunea de pe TVR HD şi de către TVR 1. La fel se va întâmpla şi în cazul finalei mici, partida va fi televizată concomitent pe TVR HD şi pe TVR 1.

România joacă pentru locul 3 la turneul final al CE de handbal feminin, după ce a pierdut în faţa Rusiei, cu scorul de 28-22 în semifinala disputată vineri, tot la Paris. Fetele noastre reîntâlnesc naţionala Olandei după ce au jucat în grupa principală B. Meciul a fost câştigat clar, cu 29-24, de către elevele danezei Helle Thomsen. A fost o victorie clară a Olandei, în condiţiile în care România avea pe teren şi pe cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu.

Ultima transmisie comună de la CE de handbal feminin a TVR HD şi TVR 1, meciul pentru bronz România – Olanda

Din păcate, în acest meci pentru medalie, Cristina Neagu va fi, din nou, aşa cum s-a întâmplat şi cu Rusia, doar suporter al tricoloarelor, deoarece a suferit o ruptură de ligamente la genunchi în ultimul meci din grupa principală B, cu Ungaria. Am pierdut acel meci cu 31-29, dar tocmai Olanda a fost echipa care ne-a ajutat, învingând Germania şi astfel România a ocupat locul 2 în grupa principală B şi a obţinut accesul în semifinale.

Cine transmite la TV România - Olanda, finala mică a CE de handbal feminin. Olanda ne-a învins în grupă. Lois Abbingh, mijloc, portocaliu, a fost de neoprit
Cine transmite la TV România – Olanda, finala mică a CE de handbal feminin. Olanda ne-a învins în grupă

Eliza Buceschi va trebui să facă un meci mare atât pentru naţională, cât şi în interes personal. Elizei îi mai trebuie opt goluri pentru a deveni tunarul CE, lucru care nu ar fi fost posibil dacă nu s-ar fi accidentat Cristina Neagu, cea care reuşise cele mai multe goluri pentru naţionala noastră. Problema este că linia noastră de 9 metri marchează foarte puţin şi trebuie să valorificăm mai mult calităţile pivotului nostru, Crina Pintea şi să jucăm mai mult cu extremele. Olanda are în Lois Abbingh o excelentă aruncătoare de la 9 metri, care ne-a creat foarte multe probleme în meciul din grupă.