Sport

Cine transmite la tv România – Spania, primul meci din grupele principale la CE de Handbal feminin

România s-a calificat în grupele principale la Campionatul European de Handbal Feminin și urmează să întâlnească în primul meci Spania, vineri, 11 noiembrie.
11.11.2022 | 08:00
Cine transmite la tv Romania  Spania primul meci din grupele principale la CE de Handbal feminin
Cristina Neagu și-a regăsit eficacitatea contra Macedoniei de Nord. Foto: EHF
ADVERTISEMENT

Naționala de handbal feminin a României a învins Macedonia de Nord cu 31-23 și s-a calificat în faza următoare la Campionatul European. ”Tricolorele” fac parte din Grupa principală 2, alături de formațiile Franței, Olandei, României, Muntenegrului, Spaniei și Germaniei.

Cine transmite la tv România – Spania, în prima etapă a grupelor principale la Campionatul European de Handbal Feminin

Așa cum ați aflat deja, România a abordat Campionatul European  de Handbal Feminin 2022 cu un lot văduvit de prezența unui grup masiv de jucătoare care au evoluat în preliminarii.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, obiectivul stabilit de colectivul tehnic condus de Florentin Pera este clasarea între primele 10. Unul realist în contextul amintit.

Și un prim pas a fost făcut prin victoria contra Macedoniei de Nord. Una care, prin prezența în  grupele principale, plasează România între primele 12 echipe ale Europei.

ADVERTISEMENT

Succesul este important, în egală măsură, și în perspectivă. Pentru că ”tricolorele” se numără acum între echipele care sunt sigure de prezența în meciurile de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2023.

Până la acestea însă, revenind la Campionatul European de Handbal Feminin 2022, România va juca în Grupa principală 2. Una care va începe de la următorul clasament:

ADVERTISEMENT

1. Franța – 4 puncte
2. Muntenegru – 4 puncte
3. Olanda – 2 puncte
4. Spania – 2 puncte
5. Germania – 0 puncte
6. România – 0 puncte

Naționala noastră va juca în continuare la Skopje, și în Grupa principală 2. Vineri, 11 noiembrie, de la 21:30, va avea de disputat confruntarea cu naționala Spaniei. O formație pe care a învins-o recent, 25-23, la Trofeul Carpați, competiție adjudecată de ”tricolore”.

ADVERTISEMENT

Meciul va fi găzduit de Sala Sporturilor Boris Trajkovski. Partida va putea fi văzută la tv pe canalele Digi Sport 2 și Prima Sport 2, dar și în format LIVE VIDEO pe site-ul FANATIK.RO.

”În grupele principale, toţi adversarii vor fi dificili acum, aşa că nu avem timp de pierdut, trebuie doar să ne concentrăm. Sper că jucătoarele vor continua să joace aşa şi totul va fi din ce în ce mai bine. Sunt foarte, foarte încrezător că putem face jocuri bune”, a spus Florentin Pera după victoria cu Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT