Fotbal intern

Cine transmite la TV Serbia – România în Liga Națiunilor. Partida se joacă pe stadionul lui Partizan

10.09.2018 | 10:33
Cine transmite la TV Serbia - România, al doilea meci al naționalei în Liga Națiunilor

Serbia – România reprezintă a doua partidă a „tricolorilor” în Liga Națiunilor, noua competiție UEFA care oferă o șansă în plus participantelor pentru calificarea la Euro 2020. Partida va fi transmisă la televizor de către Pro TV.

Partida Serbia-România, care va fi televizată pe Pro Tv, se joacă pe stadionul lui Partizan din Belgrad. La partidă sunt așteptați peste 30.000 de spectatori, dintre care 1.300 vor fi români. Gazonul se prezintă într-o stare destul de bună, ultimul meci disputat pe stadion având loc în urmă cu mai bine de o săptămână, când Partizan a trecut de Backa Palanca cu scorul de 1-0.

România vine la Belgrad după un 0-0 pe teren propriu, la Ploiești, în compania naționalei din Muntenegru. Pe lângă faptul că a pierdut două puncte importante pe teren propriu, selecționerul Cosmin Contra nu se va putea baza la meciul contra Serbiei nici pe doi dintre oamenii de bază. Asta după ce Vlad Chiricheș și Mihai Pintilii s-au accidentat la partida de pe „Ilie Oană”. De asemenea, Eric Bicfalvi nu a jucat cu muntenegrenii și va arată și meciul cu Serbia, întrucât nu a putut fi recuperat până la ora jocului.

Cine transmite la TV Serbia – România în Liga Națiunilor

Pro Tv a reuşit să obţină pachetul de televizare pentru meciurile naţionalei de-acum înainte. Astfel, televiziunea care e lider de piaţă s-a axat îndeosebi pe competițiile în care este implicată „naționala”. Va transmite toate meciurile echipei naționale de fotbal a României în următorii patru ani! Practic, peste 40 de partide ale „tricolorilor” vor putea fi urmărite aici. În plus, PRO TV va difuza atât preliminariile pentru  EURO 2020, cât și cele pentru  CM 2022, iar cireașa de pe tort este dată de faptul că toate cele 51 de meciuri de la EURO 2020 vor fi în exclusivitate la PRO TV.

Liga Naţiunilor reprezintă o şansă în plus pentru România de a se califica la Euro 2020. Un parcurs bun în  noua competiţiei îi poate facilita României drumul spre turneul final din 2020, urnele pentru tragerea la sorți a grupelor preliminariilor pentru turneul european urmând a fi stabilite în funcție de performanțele din noua competiție UEFA. Partidele din cadrul grupelor din Liga Națiunilor se dispută în sistem tur – retur în lunile septembrie, octombrie și noiembrie 2018. Câștigătoarele grupelor promovează într-o serie superioară, iar ultimele clasate retrogradează într-o serie inferioară. Pe 2 decembrie 2018 are loc tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2020, iar cele 6 urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanțelor din Liga Națiunilor. Spre exemplu, în seria României, câștigătoarele celor 4 grupe, alături de cele mai bune 2 ocupante ale locurilor secunde vor fi plasate în urna a 3-a valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor EURO 2020. Restul echipelor vor fi în urna a 4-a.

Programul României în grupa 4 Seria C a Ligii Națiunilor

  • 7 septembrie: România – Muntenegru 0-0, Lituania – Serbia 0-1
  • 10 septembrie: Serbia – România, Muntenegru – Lituania (ora 21:45)
  • 11 octombrie: Lituania – România, Muntenegru – Serbia (ora 21:45)
  • 14 octombrie: Lituania – Muntenegru (ora 21:45), România – Serbia (ora 16:00)
  • 17 noiembrie: Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45)
  • 20 noiembrie: Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45)

Serbia – România, din a doua etapă a Ligii Națiunilor, se joacă luni, 10 septembrie, cu începere de la ora 21:45. Partida va fi transmisă în format Live Video și de FANATIK.RO.