Sport

Cine transmite la tv Sevilla – AS Roma, finala Europa League. Decizie surprinzătoare luată de trustul Pro

Sevilla - AS Roma este marea finală a Europa League, iar meciul se va putea vedea la tv, dar nu pe Pro TV, ci pe Pro Arena.
29.05.2023 | 23:35
Cine transmite la tv Sevilla  AS Roma finala Europa League Decizie surprinzatoare luata de trustul Pro
Sevilla - AS Roma este marea finală a Europa League, iar meciul se va putea vedea la tv, dar nu pe Pro TV, ci pe Pro Arena. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Ultimul act este programat pe 31 mai, de la ora 22:00, pe “Puskas Arena” din Budapesta, care va fi gazda unui meci de un asemenea nivel pentru a doua oară, după Supercupa Europei din 202o, când Bayern a învins Sevilla, scor 2-1.

Sevilla – AS Roma, finala Europa League, se vede la tv pe Pro Arena

Iubitorii fotbalului din România vor putea urmări la tv finala Europa League, Sevilla – AS Roma, în care pe lângă marele trofeu, câștigătoarea își va rezerva și biletele pentru ediția viitoare a Champions League.

ADVERTISEMENT

Drepturile de televizare a partidelor din cea de-a doua competiție a Europei au fost achiziționate de trustul Pro, dar până acum nu au fost transmis întâlniri decât pe postul Pro Arena, deoarece Pro TV nu a uzat de aceast drept.

Același lucru se va întâmpla și cu finala. Mai marii trustului din Pache Protopopescu au considerat că ultimul act al Europa League nu este atât de atrăgător încât să meargă pe postul principal și a fost redirecționat către Pro Arena.

ADVERTISEMENT

La aceaași oră în care Sevilla și AS Roma se vor înfrunta pentru trofeu, pe postul Pro TV se va transmis filmul de acțiune ”Eroi de sacrificiu” în care joacă unii dintre cei mai mari actori ai genului: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis și Terry Crews.

Câți bani va lua câștigătoarea Europa League

Sevilla este specialista Europa League. Andaluzii au cele mai multe trofee Europa League în palmares, șase la număr, reușind să se impună de fiecare dată când au ajuns în finală. Ultimul succes datează din anul 2020, când Sevilla a învins-o pe Inter, scor 3-2.

ADVERTISEMENT

Pentru italieni, aceasta este a patra finală europeană. După ce au ratat Cupa Campionilor Europeni în 1984 și Cupa UEFA în 1991, ”giallorossi” au spart gheața anul trecut, când au reușit să câștige prima ediție Conference League. A fost 1-0 în ultimul act jucat contra lui Feyenoord.

Suma totală câștigată de învingătoare, 8,6 milioane de euro, este însă una mica față de cea pe care o primește regina din Champions League, adică 20 de milioane de euro. Premiul din Europa League este însă peste cel pe care îl va încasa câștigătoarea Conference League, mai exact 5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Finala Europa League se va juca pe “Puskas Arena” din Budapesta, dar există îngrijorări în ceea ce priveşte acest meci din cauza posibilelor scandări rasiste, mai ales că în ultimii ani au existat mai multe episoade de acest gen în capitala Ungariei.


  • 2,80 este cota oferită de WINNER pentru pronosticul „X solist” la meciul Sevilla – AS Roma, finala Europa League

ADVERTISEMENT