Life

Cine transmite la TV și online Premiile Oscar 2021. La ce oră începe gala

21.04.2021 | 13:21
Cine transmite la TV si online Premiile Oscar 2021 La ce ora incepe gala
ADVERTISEMENT

Așteptată în fiecare an cu sufletul la gură, comentată, analizată și savurată, gala premiilor Oscar 2021 se va desfășura total diferit. Ceremonia de pe 25 aprilie, a 93-a din istoria Premiilor Oscar, este organizată cu strictețe, din cauza pandemiei, și va putea fi urmărită, pe 26 aprilie, de la ora 3.00, pe platforma Voyo. Marți, 27 aprilie, de la ora 20.30, va fi difuzată și de postul Pro Cinema.

Ceremonia premiilor Oscar 2021 bifează mai multe premiere. Organizatorii galei anunță că evenimentul nu va semăna cu nimic din ce a fost până acum. Restricțiile din cauza pandemiei cu Covid-19 au dat peste cap desfășurarea evenimentului, iar nominalizații și toți cei care vor participa la ceremonia Premiilor Oscar 2021 au de respectat mai multe reguli.

ADVERTISEMENT

De la realizarea testelor PCR negative pe care trebuie să le prezinte în prealabil, până la verificarea temperaturii și menținerea distanței fizice, invitații trebuie să se supună normelor impuse pentru că organizarea se dorește 100% sigură împotriva coronavirusului.

Cine transmite la TV și online Premiile Oscar 2021

Gala premiilor Oscar – cel mai așteptat eveniment al anului de către cinefili – a fost amânată prima oară, în ultimii 40 de ani, din cauza pandemiei.  Ceremonia era programată, inițial, pe 28 februarie 2021, dar a fost mutată la data de 25 aprilie, și va avea loc la Dolby Theatre, conform tradiției, dar și la Union Station din Los Angeles, acolo unde va fi organizat un spațiu special.  Impresionantul covor roșu va fi anul acesta cu mult redus! Nu va lipsi însă și va fi inclus în avanpremiara show-ului, atunci când vor fi interpretate cele cinci piese nominalizate la categoria “Cel mai bun cântec original”.

ADVERTISEMENT

De altfel, unul dintre cele mai spectaculoase momente anunțate de către organizatorii premiilor Oscar 2021 este prestația cântăreței italiene Laura Pausini care va cânta melodia “Io Si”, nominalizată pentru cel mai bun cântec original, de pe acoperişul Muzeului Academiei de la Hollywood din Los Angeles.

În România, gala premiilor Oscar 2021 va putea fi urmărită, pe 26 aprilie, de la ora 3.00, pe VOYO, singura platformă din țară care transmite live ceremonia de premiere. Marți, 27 aprilie, de la ora 20.30, va fi difuzată și de postul TV Pro Cinema.

ADVERTISEMENT

Premiile Oscar 2021, cu mască sau fără mască?

Gala premiilor Oscar 2021 este tratată ca o producţie de televiziune şi film, iar cei care apar în fața camerei nu sunt obligați să poate mască de protecție. Academia americană de Film a anunțat, însă, că măștile vor fi obligatorii în spatele camerelor de filmat, iar participanții la eveniment vor trebui să-și acopere atunci nasul și gura.

“Prima întrebare pe care ne-am pus-o a fost dacă putem face asta în sigurantă, pentru toți participanții. Vrem să fie ceva care să nu ne amintească de durerea și distanțarea pe care atâtea milioane de oameni le-au trăit în ultimele 14 luni”, a spus unul dintre producătorii galei, Steven Soderbergh.

ADVERTISEMENT

Mult așteptat gală Oscar 2021 va fi transmisă în 24 de cadre pe secundă, iar imaginile difuzate vor fi similare unei filmări si nu unui program de televiziune.

Conform producătorilor, cele trei ore de divertisment vor avea la bază optimismul și onestitatea. De cealaltă parte, toți cei prezenți la eveniment sunt rugați să nu încalce regulile de bun simț impuse, pentru ca totul să se desfășoare într-un mediu cât mai sigur.

Câți invitați vor fi la Premiile Oscar 2021

Ei bine, dacă în alți ani, era puzderie de fotografi și presă pe covorul roșu, la Gala Oscar 2021 au primit acreditare trei fotografi și câțiva jurnaliști. Acești vor trebui să respecte normele de distanțare socială și nu au voie să se apropie la mai mult de 2 metri de vedete. Mai mult, reprezentanții Academiei Americane a Filmului (AMPAS) au anunțat că la eveniment vor lua parte 170 de persoane, iar vedetele invitate care nu vor putea ajunge în Los Angeles au la dispoziție alte două locații special amenajate pentru Oscar 2021, în Londa și Paris.

Premiile Oscar 2021
Covorul roșu de la Premiile Oscar 2021 va fi cu mult redus. Sursă foto: Hepta

România, pentru prima dată la Premiile Oscar. Documentarul Colectiv, dublă nominalizare

Țara noastră va fi prezentă la premiile Oscar 2021, pentru prima dată în istorie, reprezentată de filmul “Colectiv”. Regizat de Alexander Nanău, documentarul prezintă iadul din Colectiv, în care 64 de suflete au pierit, iar alte câteva zeci au rămas cu sechele pe viață. (Vezi şi: Cătălin Tolontan, dezvăluiri din culisele Colectiv, film nominalizat la Oscar 2021: “E meritul a zeci de oameni ce nu au vrut să apară”)

“Colectiv” a obținut o dublă nominalizare la Oscar 2021, la categoriile “Cel mai bun film străin al anului” și “Cel mai bun documentar”.  Filmul prezintă drama familiilor care și-au pierdut copiii și scoate la iveală adevărate rețele de corupție, manipulare și nereguli ale unui sistem medical bolnav de care toți ne temem.

Cine prezintă Premiile Oscar 2021

Lista prezentatorilor de Oscar 2021 nu a fost încă finalizată, dar printre cei care au fost deja anunțați în postura de prezentatori se numără Brad Pitt, Zendaya, Rita Moreno, Joaquin Phoenix, Harrison Ford, Renee Zellweger, Laura Dern, Marlee Matlin, Reese Witherspoon, Halle Berry și Regina King.

Lista completă a nominalizărilor la Premiile Oscar 2021

  • Cel mai bun film, la Premiile Oscar 2021:
    The Father
    Judas and the Black Messiah
    Mank
    Minari
    Nomadland
    Promising Young Woman
    Sound of Metal
    The Trial of the Chicago 7.
  • Cel mai bun regizor, la Premiile Oscar 2021:
    Thomas Vinterberg (“Another Round”)
    David Fincher (“Mank”)
    Lee Isaac Chung (“Minari”)
    Chloé Zhao (“Nomadland”)
  • Cea mai bună actriţă, la Premiile Oscar 2021:
    Viola Davis (“Ma Rainey’s Black Bottom”)
    Andra Day (“The United States v. Billie Holiday”)
    Vanessa Kirby (“Pieces of a Woman”)
    Frances McDormand (“Nomadland”)
    Carey Mulligan (“Promising Young Woman”)
  • Cel mai bun actor, la Premiile Oscar 2021:
    Riz Ahmed (“Sound of Metal”)
    Chadwick Boseman (“Ma Rainey’s Black Bottom”)
    Anthony Hopkins (“The Father”)
    Gary Oldman (“Mank”), Steven Yeun (“Minari”)
  • Cea mai bună actriţă în rol secundar, la Premiile Oscar 2021:
    Maria Bakalova (“Borat Subsequent Moviefilm”)
    Glenn Close (“Hillbilly Elegy”)
    Olivia Colman (“The Father”)
    Amanda Seyfried (“Mank”)
    Youn Yuh-jung (“Minari”)
  • VEZI AICI lista completă a nominalizărilor la Premiile Oscar 2021

 

ADVERTISEMENT