Sporturi

Cine transmite la TV meciurile Simonei Halep la Australian Open 2020

21.01.2020 | 16:14
Cine transmite meciurile Simonei Halep la Australian Open. Eurosport are exclusivitate în România pentru Australian Open şi toate turneele de Grand Slam
ADVERTISEMENT

De luni 20 ianuarie şi până duminică, 2 februarie, pe terenurile de la Melbourne se desfăşoară o nouă ediţie a primului turneu de Grand Slam în tenisul mondial din acest an, Australian Open. Simona Halep este prezentă cu ambiţii mari, mai ales că îl are din nou alături pe omul care ştie să o motiveze cel mai bine şi să intervină perfect atunci când lucrurile nu merg, antrenorul Darren Cahill.

Cine transmite meciurile Simonei Halep la Australian Open 2020

Ca de obicei, canalele Eurosport 1 şi Eurosport 2 sunt singurele care au în România dreptul de a transmite în exclusivitate meciurile celor patru turnee de Grand Slam, începând, evident, cu Australian Open. Aşadar, fiecare partidă a Simonei Halep la această ediţie o veţi putea viziona numai pe programele Eurosport, cel mai probabil pe Eurosport 1, care alocă mai bine de 12 ore pe zi şi pe noapte acestor transmisii în direct.

ADVERTISEMENT

Simona Halep are şi acum pe retină filmul acelei finale din 2018, pierdută cu adevărat dramatic în faţa danezei de origini poloneze Caroline Wozniacki. Halep a pierdut cu 2-1, dar nu are cum să uite ce s-a întâmplat în setul decisiv, când conducea clar disputa din teren, dar brusc adversara ei a acuzat o accidentare şi acea pauză a fost începutul sfârşitului pentru Halep şi al drumului spre un titlu extrem de controversat pentru Wozniacki.

Cine transmite meciurile Simonei Halep la Australian Open. În 2018 Simona a pierdut dramatic finala cu Caroline Wozniacki

Halep a jucat doar două meciuri de pregătire

Simona vine la această ediţie cu dorinţa de a face un turneu foarte bun şi de a lupta pentru a intra din nou în meciul pentru câştigarea trofeului. Motivaţia este dublată şi de dorinţa lui Darren Cahill de a-şi vedea eleva triumfând în ţara lui natală şi Simona Halep este cotată a patra favorită la Australian Open.

ADVERTISEMENT

Românca nu are însă decât două meciuri de pregătire jucate până la Australian Open, ambele săptămâna trecută la Adelaide, acolo unde, după ce a trecut cu 2-0 de Ajla Tomljanovic a cedat apoi tot cu 2-0 în faţa bielorusei Aryna Sabalenka, o jucătoare pe care ar putea-o revedea pe traseu la Melbourne, pentru că se află de aceeşi parte a tabloului.

Care sunt marile favorite la Australian Open

Dacă Simona Halep este favorita cu numărul 4, Ashleigh Barty, liderul mondial este principala favorită, mai ales că va avea o uriaşă susţinere din partea publicului, ea evoluând acasă, în faţa propriilor suporteri. Japoneza Naomi Osaka, învingătoarea ediţiei anterioare, este şi ea situată în faţa Simonei. Bianca Andreescu, învingătoare la US Open, nu e prezentă, din motive medicale.

ADVERTISEMENT

Sunt şi cele două jucătoare din Cehia, Karolina Pliskova şi Petra Kvitova, care pot emite pretenţii şi să nu uităm de veterana Serena Williams, care deşi a trecut de 37 de ani, atacă în continuare un nou trofeu de Grand Slam şi vine după un prim turneu câştigat după doi ani, la început de an.

Cine transmite meciurile Simonei Halep la Australian Open. Liderul mondial, australianca Ashleigh Barty, e marea favorită, jucând şi la ea acasă

Adversar periculos pentru Halep în primul meci

Traseul Simonei Halep o aduce pe româncă în faţa unui adversar deloc de neglijat în primul tur. O va întâlni marţi, 21 ianuarie, ora 10:00, pe americanca Jennifer Brady, numărul 50 mondial, o jucătoare foarte agresivă şi cu lovituri în forţă, care la început de an şi-a trecut în palmares un rezultat excelent, victorie cu liderul mondial Ashleigh Barty, la Brisbane.

ADVERTISEMENT

Cu Brady Simona Halep are un singur meci, jucat chiar de curând, în vara lui 2019, la Toronto. Victorie teribil de greu obţinută de Simona, care a revenit de la 0-1 la seturi şi s-a impus la tie-break în decisiv. Dacă o va bate pe Brady, în turul doi ar fi mult mai simplu, cu învingătoarea dintre japoneza Misaki Doi, locul 82 şi britanica Harriet Dart, locul 163.

Cine transmite meciurile Simonei Halep la Australian Open. Americanca Jennifer Brady e un adversar foarte periculos pentru Halep în primul tur
ADVERTISEMENT
Tags: