Sporturi

Cine transmite Simona Halep – Kiki Bertens, finala WTA Cincinnati

19.08.2018 | 13:36
Cine transmite Simona Halep  Kiki Bertens finala WTA Cincinnati

Meciul dintre Simona Halep şi Kiki Bertens, finala WTA Cincinnati va începe la ora 21:00 şi va putea fi urmărit în direct pe Digi Sport 2.

Este a şasea finală pentru Simona Halep în 2018, liderul mondial câştigând trei dintre acestea, cea mai importantă fiind turneul de Grand Slam de la Roland Garros, primul turneu de Grand Slam adjudecat de româncă în cariera ei. Celeltate succese au fost la Shenzen şi la Montreal. Eşecurile s-au produs în finala Grand-Slamului de la Antipozi, Australian Open, o bătălie drmatică în faţa danezei Caroline Wozniacki şi la Roma, unde a cedat pentru al doilea an consecutiv în faţa ucrainencei Elina Svitolina.

Cine transmite Simona Halep – Kiki Bertens, finala WTA Cincinnati

Simona Halep are un 2018 fabulos, cu siguranţă cel mai bun an al carierei sale. A egalat-o la număr de finale jucate în 2018 pe Petra Kvitova cu prilejul finalei de la Montreal, iar acum a devenit singura jucătoare din lume cu şase finale la activ în acest an şi mai este incă de jucat destul de mult. La număr de victorii este iarăşi peste toate jucătoarele din circuitul WTA, cu 46 de succese în acest an.

Cu adversara ei din finala de la Cincinnati s-a mai întâlnit de patru ori până acum iar scorul meciurilor directe îi este favorabil, 3-1. Dacă va câştiga şi la Cincinnati, acolo unde anul trecut a fost executată în finală fără drept de apel de către cea cu care s-a bătut mult timp pentru lideratul mondial, Garbine Muguruza, Simona Halep va stabili o premieră, cea a victoriilor consecutive pe axa Montreal – Cincinnati. Simona este înscrisă şi la ultimul turneu dinaintea US Open, Grand-Slam-ul pe suprafaţă rapidă, care încheie seria celor patru turnee majore din 2018, la New Haven.  Rămâne de văzut dacă nu va renunţa în ultimul moment, pentru a se odihni înaintea US Open, acolo unde merge în postura detaşată a capului de serie numărul 1.

Simona Halep, în finală la Cincinnati. Este a şasea oară când joacă ultimul act al unui turneu în 2018

Kiki Bertens a făcut un turneu solid la Cincinnati, pe răboj având “scalpurile” unor nume grele din Top 10 WTA, Caroline Wozniacki, Elina Svitolina şi Petra Kvitova. În ultimul meci a întors de la 0-1 în faţa cehoaicei, dovedind că are şi un psihic excelent. La final Kvitova a declarat că a învins-o jucătoare care a a arătat foarte multă determinare în joc şi care la un moment dat, în setul decisiv, pur şi simplu a sufocat-o cu jocul ei permanent ofensiv.

Cine transmite Simona Halep - Kiki Bertens, finala WTA Cincinnati. Olandeza a eliminat nume mari, Wozniacki, Svitolina, Kvitova
Cine transmite Simona Halep – Kiki Bertens, finala WTA Cincinnati. Olandeza a eliminat nume mari

Simona Halep străbate, exceptând Roland Garros, cea mai bună perioadă a ei din acest an, după ce a avut o perioadă prelungită de relaxare, decizând să participe la Wimbledon fără a fi jucat măcar un singur meci pe iarbă în prealabil. A fost taxată de specialişti pentru această atitudine de amator şi multă lume s-a întrebat dacă nu cumva vârful carierei a fost la Paris şi de acum înainte va urma reculul, fiind mai puţin concentrată pe tenis. Tuturor acestor păreri Simona le-a răspuns pe teren la cele două turnee Masters, Montreal şi Cincinnati şi a practicat un joc atât de solid încât multipla campioană Martina Navratilova a spus despre ea că acum arată cu adevărat ca un lider mondial.