News

Cine va beneficia de măști de protecție gratuite. Ludovic Orban a făcut anunțul așteptat de mulți români

24.04.2020 | 21:54
Cine va beneficia de masti de protectie gratuite Ludovic Orban a facut anuntul asteptat de multi romani
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri seara, cine va beneficia de măști de protecție gratuite, dar și cine va trebui să și le achiziționeze pe cont propriu.

Cine va beneficia de măști de protecție gratuite

Ludovic Orban a anunțat, vineri seara, cine va beneficia de măști de protecție gratuite, după ce autoritățile au decis ca, începând cu 15 mai, purtarea acestora să fie obligatorie în spațiile publice.

ADVERTISEMENT

Astfel, premierul a spus că statul român va asigura în mod gratuit măștile pentru pesroanele care sunt în pragul sărăciei, în timp ce restul populației va trebui să și le cumpere.

„Este o măsură necesară în spaţii închise. Pentru persoanele care nu au venituri pregătim un mecanism de distribuţie în care persoanele care nu au venituri, care se află sub pragul sărăciei în baza anchetelor sociale, vom stabili un mecanism de punere la dispoziţie a acestor măşti. În ceea ce priveşte ceilalţi cetăţeni vor trebui să îşi achiziţioneze măşti”, a declarat Ludovic Orban, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Premierul a mai spus că măsurile de protecție adoptate până acum vor începe să fie ridicate gradual, începând din 15 mai, tocmai din acest motiv statul va furniza măști de protecție gratuite către cei defavorizați.

Ce restricții vor fi eliminate de la 15 mai

„Se va renunţa gradual la măsurile restrictive, începând cu data de 15 mai. Avem o analiză în curs de realizare pe fiecare măsură restrictivă. Analizăm eliminarea fiecărei restricţii din punct de vedere al riscului epidemiologic sau al efectului economic sau de altă natură. Analiza e în curs de realizare”, a mai spus premierul.

ADVERTISEMENT

Orban a declarat că nu își dorește ca românii să fie amendați pentru că încalcă prevederile ordonanței militare, ci mai degrabă ca oamenii să respecte regulile de protecție împotriva noului coronavirus.

“Sper să nu fie necesar să amendăm pe nimeni. Eu nu îmi doresc să amendeze poliţia sau jandaermeria pe nimeni. Eu îmi doresc ca toţi cetăţenii să respecte măsurile. Nu va mai exista nicio restricţie în ceea ce priveşte libertatea de mişcare. Nu va trebui să mai dăm nicio declaraţie. O să rămână anumite restricţii”, a mai spus Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT