News

Cine va beneficia de prețuri plafonate la facturile la energie. Soluțiile PSD: “Haideți să spunem adevărul”

PSD a oferit mai multe soluții pentru românii care vor face economie la energia electrică, în anumite condiții, lucru susținut de Marcel Ciolacu.
21.09.2022 | 20:06
Cine va beneficia de preturi plafonate la facturile la energie Solutiile PSD Haideti sa spunem adevarul
Marcel Ciolacu, mesaj pentru români. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Concret, Guvernul cere acordarea unor prețuri plafonate conform unui amendament pe care PSD îl va depune pentru modificarea OUG 119/2022.

PSD cere modificarea OUG 119/2022

Amendamentul PSD prevede ca pragurile maxime de consum pentru care se acordă compensări, respectiv de 100 și 300 kWh/lună, să se raporteze la consumul curent și nu la media lunară din anul 2021, cum este forma actuală a OUG 119/2022.

ADVERTISEMENT

PSD consideră că o astfel de modificare a legii va stimula cetățenii să facă economie la energie electrică, ceea ce va sprijini efortul României de a-și reduce consumul național cu 10%, conform obiectivelor stabilite de Comisia Europeană.

Totodată România nu va fi nevoită să adopte alte reglementări care să impună obligații și sancțiuni asupra consumatorilor casnici pentru reducerea consumului, așa cum se întâmplă în alte state din Uniunii”, transmite Partidul Social Democrat.

ADVERTISEMENT

Social democrații nu sunt de acord ca România să facă economie la energie electrică, în condițiile în care țara noastră consumă cel mai puțin curent din Europa, jumătate cât Germania. Liderul Marcel Ciolacu a făcut o serie de declarații în acest sens.

Haideți să spunem adevărul. România, pe cap de locuitor, consumă cea mai puţină energie din Europa, respectiv 2,4MW. Ca să avem şi o comparație consumăm de 2 ori mai puţin faţă de un german care consumă în jur de 6.5 MW. Anul acesta, conform INS, am consumat cu 5,2 % mai puţină energie electrică.

ADVERTISEMENT

Dacă ne uităm la populaţie, deja am consumat cu 8% mai puţin. Ce vrem noi, de fapt? Ce economie să mai facă românii având cel mai mic consum din Europa?

Noi trebuie să lăsăm românii în pace. Au singuri ințelepciunea de a face economie atât cât au nevoie la propriul buget al familiei. Deja am dovedit că reacția românilor este corectă.

ADVERTISEMENT

Dacă UE are vreun plan să ni-l trimită, mai puţin aia cu dușul în doi, care cred că e puțin cam mult. Avem o reducere la consumul la gaze de aproximativ 18%. Deci reacția a fost una pe măsură.

Toată lumea a început să se gospodărească. Nu guvernul trebuie să vină cu măsuri suplimentare şi să ceară ceva românilor pentru că este aberant. Avem o industrie pe care vrem să o încurajăm mai mult”, a transmis și Marcel Ciolacu la Antena 3.

ADVERTISEMENT