Sport

Cine va câştiga Balonul de Aur 2022 după finala Ligii Campionilor! Şanse mari ca Real Madrid să aibă doi jucători pe podium

Finala Ligii Campionilor trage cortina peste sezonul 2021-2022, iar performanţele obţinute în această stagiune vor fi luate în calcul pentru stabilirea viitorului Balon de Aur.
29.05.2022 | 01:03
Cine va castiga Balonul de Aur 2022 dupa finala Ligii Campionilor Sanse mari ca Real Madrid sa aiba doi jucatori pe podium
Karim Benzema este mare favorit să câştige Balonul de Aur 2022
ADVERTISEMENT

Real Madrid a învins-o pe Liverpool, scor 1-0, în finala Ligii Campionilor, iar meciul poate da indiciul final despre câştigătorul Balonului de Aur 2022. Din acest an, celebrul premiu este acordat pentru performanţele obţinute în timpul sezonului, faţă de cele înregistrate de-a lungul unui an calendaristic, aşa cum s-a întâmplat până la ediţia din 2021.

Karim Benzema, în pole-position pentru Balonul de Aur 2022. Francezul a dus-o pe Real Madrid până în finala Ligii Campionilor

Finala Ligii Campionilor pare că a tras linie în cursa pentru Balonul de Aur 2022. Karim Benzema şi Mohamed Salah erau marii favoriţi pentru acest premiu, iar succesul lui Real Madrid va cântări decisiv în stabilirea câştigătorului.

ADVERTISEMENT

Fără Karim Benzema, Real Madrid nu ar fi ajuns în finala Ligii Campionilor, după două hat-trick-uri în meciurile cu PSG şi Chelsea, din optimi, respectiv sferturi. Chiar dacă în meciul cu Liverpool a avut o prestaţie ştearsă, atacantul francez are cifrele şi trofeele de partea lui.

Pe lângă Liga Campionilor, Karim Benzema a câştigat şi titlul în La Liga cu Real Madrid. În plus, atacantul de 34 de ani este golgeterul sezonului în prima ligă din Spania, dar şi în Liga Campionilor. Cu aceste performanţe, francezul are toate motivele să câştige Balonul de Aur 2022.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă este pe finalul carierei, Karim Benzema a reuşit să facă cel mai bun sezon al său la Real Madrid, cu 44 de goluri în 46 de meciuri jucate în toate competiţiile. Mai mult decât atât, atacantul a punctat şi la pase de gol, cu rol decisiv de 15 ori.

Vinicius Junior poate prinde podiumul la Balonul de Aur 2022

Vinicius Junior a marcat golul care i-a adus lui Real Madrid al 14-lea trofeu al Ligii Campionilor, iar performanţele din actualul sezon îi pot garanta un loc pe podium. Brazilianul chiar poate ţinti la locul 2, în condiţiile în care a stat mereu în spatele lui Karim Benzema în actualul sezon.

ADVERTISEMENT

În cele 52 de meciuri jucate în actualul sezon, Vinicius a reuşit să înscrie 22 de goluri şi este al doilea cel mai bun marcator al lui Real Madrid. Cu aceste cifre, dar şi cu ajutorul golului din finală, fotbalistul de 21 de ani are toate argumentele pentru locul 2 în ierarhia Balonului de Aur 2022.

De ce Sadio Mane ar merita locul 3 la Balonul de Aur 2022

Lupta pentru locul 3 ar putea să fie dată între Sadio Mane şi Mohamed Salah, iar avantajat este fotbalistul senegalez, care şi-a învins colegul cu echipa naţională, în Africa.

ADVERTISEMENT

Alături de Senegal, Sadio Mane a câştigat Cupa Africii 2022, chiar în faţa Egiptului. Cele două selecţionate s-au duelat şi în barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, iar senegalezii au triumfat şi aici, într-o dublă decisă la loviturile de departajare. La penalty-uri, Sadio Mane a transformat perfect, în timp Mohamed Salah a ratat de la 11 metri.

Când va fi acordat Balonul de Aur 2022

În 2022, Balonul de Aur va fi decernat în luna octombrie, însă data exactă a evenimentului nu este cunoscută încă. Trofeul va fi acordat înainte de Campionatul Mondial din Qatar, iar performanţele de la turneul final vor fi luate în calcul pentru ediţia din 2023.

ADVERTISEMENT