Sporturi

Cu cine joacă Simona Halep în sferturi la Roland Garros 2019. S-a stabilit adversara

03.06.2019 | 20:24
Cu cine joaca Simona Halep in sferturi la Roland Garros 2019 Sa stabilit adversara

Simona Halep va juca  în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Roland Garros cu învingătoarea din partida Amanda Anisimova – Aliona Bolșova Zadoinov. Cu nici una dintre aceste tinere jucătoare numărul 3 mondial nu s-a mai confruntat până acum. În mod normal însă experiența Simonei Halep ar trebui să cântărească decisiv, chiar dacă despre Amanda Anisimova se spune că va fi curând noua regină a tenisului feminin.


UPDATE, 3 iunie, ora 20:24 / Simona Halep o va întâlni în sferturile de finală pe Amanda Anisimova, locul 51 WTA. Americanca a trecut în optimi cu scorul de 6-3, 6-0, după o oră și nouă minute de Aliona Bolsova din Spania. Halep (27 de ani) și Anisimova (17 ani) mnu s-au mai întâlnit până acum.


Cine va fi adversarul Simonei Halep în sferturile de finală la Roland Garros 2019

Simona Halep este numărul 3 mondial. Amanda Anisimova ocupa înainte de Roland Garros poziția 51, fiind singura jucătoare care nu a împlinit încă 18 ani și se află deja în Top 100, iar după acest turneu de Grand Slam cu siguranță că va mai avansa câteva locuri. Aliona Bolșova Zadoinov are 21 de ani și ocupă locul 137, fiind o mare surpriză prezența ei în această fază a competiției.

Amanda Anisimova este fiica a doi emigranți ruși, oameni potenți financiar, cu servicii în domeniul bancar. Interesant este că tatăl ei, Konstantin, deși nu a jucat tenis, a fost multă vreme antrenorul ei. Amanda are deja performanțe care confirmă speranțele puse în ea. La primul ei Grand Slam vara trecută la US Open a detonat bomba câștigând în fața Petrei Kvitova. La Australian Open a ajuns în turul 4 și a învins-o pe Aryna Sabalenka, ceea ce a repetat acum la Roland Garros.

Simona Halep adversar sferturi. Moldoveanca naturalizată spaniolă Aliona Bolşova Zadoinov este locul 137 mondial

Amândouă sunt de sorginte slavă

Aliona Bolşova-Zadoinov este de cinci ani cetăţean spaniol, ea fiind de origini moldoveancă. Are 21 de ani şi spre deosebire de Anisimova nu are performanţe notabile, ceea ce a reuşit aici fiind ceva absolut neaşteptat. Provine din familie de sportivi, mama Olga Bolşova fiind fostă săritoare în lungime şi triplusalt, tatăl Vadim Zadoinov alergător pe 400 de metri.

În mod normal Amanda Anisimova ar trebuie să fie adversarul Simonei Halep. Şi cota la pariuri o recomandă ca favorită, cu 1,33. Dar Anisimova a avut multe momente mai puţin faste în turul trei, când a trecut de Irina Beguşi pentru faptul că românca nu a fost în stare în primul set să încheie victorioasă, deşi a avut 6-4 în tiebreak.