Fotbal international

Cine va fi golgheter în acest sezon de Liga Campionilor? Ronaldo e omul-record

18.09.2018 | 17:25
Cine va fi golgheter în acest sezon de Liga Campionilor? Ronaldo e omul-record
Cine va fi golgheter în acest sezon de Liga Campionilor

De șapte ori golgheter în UEFA Champions League, Cristiano Ronaldo ar putea fi detronat în acest sezon, după ce a decis să o părăsească pe Real Madrid pentru Juventus. Lionel Messi trage tare ca să-l ajungă din urmă în această competiție și e favorită să iasă cel mai bun marcator la finele sezonului.

Casele de pariuri ne oferă o mulțime de cote interesante, dar fără îndoială lupta pentru titlul de golgheter este mai atractivă ca niciodată. Bookmakerii anticipează un duel între Cristiano Ronaldo și Leo Messi, așa cum se întâmplă de aproximativ zece ani.

Cifrele lui Cristiano Ronaldo

Ronaldo are un record de cinci premii Balonuld de Aur pentru un jucător european si este primul jucător care a câștigat patru Ghete de Aur ale Europei. El a câștigat 26 de trofee în cariera sa, incluzând cinci titluri de campion, cinci trofee UEFA Champions League și un Campionat European UEFA. Un marcator înnăscut, Ronaldo deține recordul pentru cele mai multe goluri înscrise în cele mai importante cinci ligi din Europa (395), Liga Campionilor (120), Campionatul Euroopean (9) și cele mai multe pase de gol în UEFA Champions League (34) și la Campionatul European(6). A marcat în total peste 670 de goluri de carieră pentru club și țară.

Cifrele lui Lionel Messi

Messi a câștigat de cinci ori trofeul Ballon d’Or. Patru dintre aceste au fost câștigate consecutiv.Pe lângă cele cinci Baloane de Aur, Messi deţine şi recordul câştigării a cinci „Ghete de Aur”. El și-a petrecut întreaga carieră la Barcelona, ​​unde a câștigat 33 de trofee, dintre care nouă titluri La Liga, patru titluri UEFA Champions League și șase Cupe ale Spaniei. Messi deține recordul pentru cele mai multe goluri înscrise în La Liga (387), un sezon La Liga (50), un sezon de fotbal în Europa (73), un an calendaristic (91) El Clásico (26), precum și cele pentru majoritatea assisturilor din La Liga (150) și Copa América (11). El a marcat peste 600 de goluri pentru club și țară. Messi a câștigat  primul premiul Ballon d’Or la vârsta de 22 de ani, la fel și FIFA World Player of the Year, ambele fără drept de apel

Aguero și Lewandowski stau la pândă

Argentinianul Sergio Aguero pornește cu a treia șansă în acest an, asta și pentru că evoluează la principala favorită la trofeu, Manchester City. Pe listă se înscrie și polonezul Robert Lewandowski, de la Bayern Munchen. Totuși, în cazul ambilor, forma din ultimul an este mai degrabă în scădere față de apogeul carierelor. În schimb, variante viabile pot fi Mohamed Salah și Neymar, doi jucători ce evoluează la echipe croite pe atac.

Golgheter

  • Lionel Messi       6,00
  • Cristiano Ronaldo 7,00
  • Sergio Aguero    8,00
  • Robert Lewandowski   9,00
  • Mohamed Salah  12,00
  • Neymar     15,00
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri