Sport

Cine va forma cuplul de fundaşi centrali de la FCSB! Cu ei începe drumul spre grupele Conference League. Exclusiv

FANATIK a aflat perechea de fundaşi centrali care va juca la FCSB în startul sezonului 2021-2022.
29.06.2021 | 21:30
Cine va forma cuplul de fundasi centrali de la FCSB Cu ei incepe drumul spre grupele Conference League Exclusiv
Cine va forma cuplul de fundaşi centrali de la FCSB! Cu ei începe drumul spre grupele Conference League (sursă foto: Facebook FCSB)
ADVERTISEMENT

FCSB a aflat marţi programul din Liga 1 şi deja îşi conturează strategia pentru startul noului sezon, unul în care primul obiectiv este calificarea în grupele UEFA Europa Conference League. Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de primul meci oficial, Dinu Todoran a început să-şi creioneze primul “11”.

Creţu – Miron, noul cuplu de fundaşi centrali de la FCSB

FANATIK a aflat că Alex Creţu şi Andrei Miron vor forma cuplul de fundaşi centrali de la FCSB pentru startul sezonului. Primul a fost transferat de Gigi Becali în această vară, mutare anunţată în exclusivitate de FANATIK, iar jucătorul a intrat în graţiile patronului încă din start.

ADVERTISEMENT

Andrei Miron a fost unul dintre stâlpii defensivei în sezonul trecut la FCSB, însă a ratat ultimele meciuri ale echipei din returul play-off-ului, după o accidentare suferită în derby-ul cu CFR Cluj. Fundaşul de 27 de ani a prins top 10 al celor mai jucători din stagiunea 2020-2021, conform cifrelor InStat.

Stipe Vucur, prima rezervă pentru postul de fundaş central

Din informaţiile FANATIK, Stipe Vucur va fi prima opţiune de înlocuire pentru postul de fundaş central. Fundaşul de 29 de ani, transferat din liga a treia germană, a impresionat cu jocul bun la cap, cerinţa numărul 1 a lui Gigi Becali pentru apărătorii care vor ajunge de acum încolo la FCSB.

ADVERTISEMENT

“Nu mai vreau să ne dea nimeni gol cu capul. Să vină unul de 1,60 metri și să dea gol cu capul de la mine din careu. Nu se mai poate. Noi luăm gol doar din faze fixe”, era concluzia lui Gigi Becali la finalul sezonului trecut.

Iulian Cristea s-a accidentat la naţională, dar a revenit la antrenamente

Iulian Cristea a fost convocat de Mirel Rădoi pentru amicalele cu Georgia şi cu Anglia de la începutul lunii iunie, însă fundaşul central de 26 de ani s-a accidentat şi nu a mai putut să evolueze în cele două amicale, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după ce a părăsit cantonamentul naţionalei, Iulian Cristea s-a căsătorit cu Raluca Maria Corburean, iar la nunta acestuia au participat mai mulţi foşti colegi de la Gaz Metan Mediaş.

Iulian Cristea trage tare în antrenamentele de la baza din Berceni, din moment ce în prezent este a patra variantă în centrul defensivei. Cu toate acestea, fotbalistul de 26 de ani a fost, conform cifrelor InStat, cel mai bun fundaş central din Liga 1 în sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii iunie, Gigi Becali a susţinut că a primit o ofertă pentru Iulian Cristea, însă suma oferită nu l-a mulţumit pe patronul FCSB. “Pe Iulian Cristea nu l-am dat. Am cerut 1.000.000 de euro pe el. Nu au vrut să îmi dea. Nu este intenţia mea vânzarea”, spunea Gigi Becali.

Start de foc pentru FCSB în sezonul 2021-2022

FCSB va avea un start de sezon cu trei deplasări care vor însuma peste 10.000 de kilometri. Vicecampioana României va merge la Botoşani, Karagandy şi Arad, iar drumul până în Kazahstan, prima escală din drumul european, va fi cel mai lung.

Dacă va ajunge până în play-off-ul UEFA Europa Conference League, FCSB va aduna 13 meciuri până la finalul lunii august, când va fi prima pauză pentru meciurile naţionalelor în preliminariile CM 2022. Pe lângă meciurile europene, “roş-albaştrii” vor întâlni în această perioadă U Craiova, Rapid şi CFR Cluj.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Șahtior Karagandy: 1,91 este cota pentru „1 pauză / 1 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT