News

Cine va moșteni averea Dragăi Olteanu Matei. Marea actriță nu a avut copii

21.11.2020 | 12:21
Cine va mosteni averea Dragai Olteanu Matei Marea actrita nu a avut copii
Cine va moșteni averea Dragăi Olteanu Matei. Marea actriță nu a avut copii. Sursa foto: huff.ro
ADVERTISEMENT

Draga Olteanu Matei a avut o carieră de succes pe scena teatrului unde a jucat circa 60 de ani, dar acest lucru nu i-a adus și o avere considerabilă. Cu toate acestea regretata artistă a adunat câteva bunuri care după moartea sa vor ajunge în posesia unor rude. 

Actrița de comedie, care a decedat în urmă cu câteva zile la vârsta de 87 de ani, la Spitalul Spiridon din Iași, nu a avut urmași și nici nu a agonisit foarte multe averi, însă a călătorit foarte mult și a vizitat numeroase locuri din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

În testamentul lăsat în urma sa, Draga Olteanu Matei arată că deține o garsonieră În București, o casă în Piatra Neamț unde locuia din 2007, dar și o mică colecție de costume populare, blănuri și bijuterii. Toate acestea vor fi moștenite de niște rude apropiate.

Draga Olteanu Matei, moștenire. Cui rămâne averea regretatei actrițe

Draga Olteanu Matei nu s-a bucurat de bogăție, însă a strâns de-a lungul anilor suveniruri și alte obiecte de suflet, care acum vor reveni celor doi nepoți care au avut grijă de ea în ultima perioadă și pe care i-a tratat ca pe proprii copii.

ADVERTISEMENT

Testamentul regretatei actriței de comedie nu este unul stufos, dar asta nu înseamnă că nu le-a lăsat ceva mai mult urmașilor săi. Este vorba de o moștenire spirituală prin intermediul sutele de roluri în film și teatru pe care le-a interpretat pe scenă.

Toate rolurile au transformat-o pe vedetă într-una dintre cele mai îndrăgite actrițe ale României din toate timpurile, având un loc de cinste alături de nume consacrate precum Tamara Buciuceanu – Botez, Petru Ciubotaru sau Maria Teslaru.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Draga Olteanu Matei nu și-a dorit urmași

Regretata actriță a mărturisit în urmă cu ceva timp care a fost motivul real pentru care nu a făcut copii. Draga Olteanu Matei a precizat că nu și-a dorit să devină mamă, fiind extrem de ocupată cu cariera sa artistică care îi ocupa foarte mult timp.

„Eu nu am vrut să fac copii niciodată. Îmi sunt foarte dragi, dar nu mi-am dorit pentru că eu cred o treabă pe care nu vreau s-o spun în public, pentru că ar fi foarte decepționate mamele.

ADVERTISEMENT

Dar amintesc un proverb bătrânesc foarte înțelept: «Cine are să-i trăiască, cine nu să nu-și dorească». În zilele noastre ar trebui să ne gândim la partea a doua a proverbului”, spunea actrița în trecut, notează impact.ro.

ADVERTISEMENT