Fotbal international

Cine va purta numărul 7 la Real Madrid după plecarea lui Cristiano Ronaldo

24.08.2018 | 09:35
Cine va purta numarul 7 la Real Madrid dupa plecarea lui Cristiano Ronaldo
ADVERTISEMENT

Real Madrid l-a pierdut în această vară pe Cristiano Ronaldo, cel care a decis să semneze cu Juventus Torino într-o afacere în care clubul spaniol a încasat 100 de milioane de euro. Campioana europei a pierdut Supercupa împotriva celor de la Atletico Madrid, 4-2, iar jurnaliştii de la AS au creat un sondaj în care i-au întrebat pe fanii trupei din capitală “cine va purta numărul 7 la Real Madrid după plecarea lui Cristiano Ronaldo ?”.

Oficialii şi jucătorii echipei de pe Santiago Bernabeu au lăsat loc de intrepretări după plecarea lui Cristiano Ronaldo şi niciun fotbalist nu a preluat tricoul purtat de lusitan în ultimii opt ani. Mai multe zvonuri au anunţat că Real Madrid aşteaptă să realizeze transferul lui Kylian Mbappe în ultimele zile de mercato, iar francezul ar urma să îmbrace tricoul lăsat liber de Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Cine va purta numărul 7 la Real Madri după plecarea lui Cristiano Ronaldo

Fanii spanioli au votat într-un sondaj creat de publicaţia spaniolă AS, iar 53% dintre cei care şi-au exprimat votul sunt de părere că Marco Asensio, cel care poartă în acest moment numărul 20, ar trebui să fie urmaşul lui Cristiano Ronaldo în ceea ce priveşte numărul de pe tricou. Tânărul internaţional spaniol a impresionat sezonul trecut în momentele în care a fost introdus pe teren de către Zinedine Zidane şi a devenit un titluar în formula gândită de Julen Lopetegui în urma plecării lui Cristiano Ronaldo.

O treime dintre fanii care au participat la sondaj au răspuns că i-ar acordat tricoul cu numărul 7 lui Kylian Mbappe, cel despre care se zvoneşte din ce în ce mai mult că va ajunge în cele din urmă pe Santiago Bernabeu. Francezul care a câştigat Campionatul Mondial 2018 este foarte aproape de un transfer în Spania după ce PSG a fost constrânsă de regulamentul în ceea ce priveşte fair play-ul financiar să vândă o parte dintre vedete.

ADVERTISEMENT

17% dintre suporterii lui Real Madrid sunt de părere că numărul 7 ar trebui să fie purtat în următoarele sezoane de brazilianul Vinicius Jr., cel care a ajuns în această vară la echipă, dar încă nu a apucat să debuteze într-o partidă oficială. Sud-americanul s-a aflat pe banca de rezerve a formaţiei la partidele cu Atletico Madrid şi Getafe din debutul stagiunii 2018-2019, dar nu a fost utilizat de Julen Lopetegui. Brazilianul ar putea să bifeze primele minute în LaLiga în deplasarea de la Girona, programată pe 26 august în runda secundă din campionatul spaniol. Noul star al echipei madrilene a fost achiziţionat cu 42 de milioane de euro de la formaţia braziliană Flamengo şi a impresionat în primele meciuri amicale din pre sezon.

Nume grele precum Raul, Butragueno sau Juanito au purtat de-a lungul istorie tricoul cu numărul 7 al celor de la Real Madrid. Cristiano Ronaldo evoluat în primul sezon petrecut pe Santiago Bernabeu echipamentul cu numărul 9, iar după plecarea legendarului Raul la Schalke 04 a preluat cel mai prestigios tricou al echipei spaniole. Lusitanul a reuşit să câştige de patru ori trofeul Ligii Campionilor la Real Madrid şi a primit de tot atâtea ori Balonul de Aur în perioada petrecută în Spania.

ADVERTISEMENT