News

Cine va verifica persoanele vaccinate la un eveniment, de la 1 iunie? Răspunsul lui Raed Arafat

Raed Arafat a explicat cine trebuie să verifice la un eveniment dacă persoanele sunt vaccinate.
27.05.2021 | 19:29
Cine va verifica persoanele vaccinate la un eveniment, de la 1 iunie? Răspunsul lui Raed Arafat
Raed Arafat, analiză a deceselor Covid. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Au fost adoptate noile măsuri de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 iunie. Se reiau competițiile sportive cu spectatori în spații închise sau deschise, se pot organiza petreceri private cu un număr mai mare de invitați, se redeschid discotecile, cluburile dar și locurile de joacă.

Numărul participanților este încă limitat, dar poate fi mai mare dacă toți sunt vaccinați.

ADVERTISEMENT

Cine va verifica persoanele vaccinate la un eveniment, de la 1 iunie

După anunțarea măsurilor de relaxare, șeful DSU, Raed Arafat a fost întrebat dacă nu consideră că poate fi vorba de discriminare prin aplicarea de măsuri diferențiate pentru persoanele vaccinate și cele nevaccinate.

Acesta spune că nu se pune problema în acest fel, pentru că vaccinul este disponibil oricui. În plus a precizat că fiecare persoană are trei variante. Vaccinarea, prezentarea de test negativ de coronavirus sau trecere prin boală (atunci când se participă la un eveniment).

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii au fost curioși să afle cine ar trebui să verifice dacă persoanele care participa la un eveniment sunt vaccinate.

“La intrare sau cine invită trebuie să se asigure că persoanele au fost vaccinate. În cazul unor control, dacă persoanele nu sunt vaccinate, atunci răspunde organizatorul.

Dacă cineva vine și nu are acest document organizatorul e persoana care răspunde. Creșterea capacității și la nunți și la orice eveniment e o decizie a organizatorului”, a declarat Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Poliția ar putea efectua controale

În următoarea perioadă ar putea avea loc și controale ale poliției pentru ca noile reguli să fie respectate.

“Cu siguranță pot exista controale ale Poliției. Ei pot verifica dacă se respectă. Nu pot să vă spun exact ce sancțiuni vor fi, dar cu siguranță va exista și acest aspect”, a mai spus Arafat.

Arafat a explicat și de ce există o diferență mare între numărul de persoane care pot merge la un botez sau o nuntă și cele care participa la festivaluri (1000 de persoane).

ADVERTISEMENT

“Aceasta e analiza pe care au făcut-o colegii experți în sănătate publică. În spațiile libere s-a permis un număr de 1.000 de persoane, dar există și o distanță. Se vor schimba toate pe parcurs. Se revine la normal etapizat”, a mai spus Arafat.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri