Fotbal intern

EXCLUSIV / Ce lovitură pregăteşte ASA! Cine vine în locul lui Ciobi

ASA Tg. Mureş este aproape să cîştige campionatul în premieră în România. Însă, tehnicianul mureşenilor, Liviu Ciobotariu, nu este sigur dacă va continua şi din vară la gruparea...
19.05.2015 | 14:27
ADVERTISEMENT

ASA Tg. Mureş este aproape să cîştige campionatul în premieră în România. Însă, tehnicianul mureşenilor, Liviu Ciobotariu, nu este sigur dacă va continua şi din vară la gruparea ardeleană.

Claudiu Maior, vice-primarul oraşului şi omul care se ocupă de echipă, a început discuţiile cu un alt antrenor. Favorit să preia pe ASA Tg. Mureş este Vasile Miriuţă, care din vară va fi liber de contract, după exeperienţa neplăcută pe care a trăit-o în Ungaria, la Gyor. Gruparea maghiară are probleme financiare, iar federaţia nu i-a acordat licenţă pentru sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

A bătut palma cu Gigi! Vrea 200.000 de euro

Maior a avut discuţii cu Vasile Miriuţă şi i-a propus să vină la Tg. Mureş, unde va avea şansa să joace în cupele europene. Fostul tehnician al clujenilor este tentat să accepte oferta mureşenilor. De asemenea, Claudiu Maior l-a mandatat pe Daniel Stanciu să continue discuţiile cu Vasile Miriuţă, pentru a pune la punct detaliile colaborării.

“Vamă” l-a blocat pe Miriuţă la Dinamo

Vasile Miriuţă a fost în discuţii cu Dinamo, dar numirea lui Dinu Gheorghe în funcţia de preşedinte a blocat totul. Antrenorul lui Gyor a avut negocieri cu Ionuţ Negoiţă şi Constantin Anghelache, dar aceştia nu au ajuns la nici un acord.  Dinamoviştii i-au cerut lui Miriuţă să preia echipa imediat, dar tehnicianul nu fost de acord cu această condiţie. De menţionat că acelaşi tehnician a fost cerut pe banca echipei din ”Ştefan cel Mare” şi spre finalul turului, cînd încă antrena pe CFR Cluj, dar a declinat oferta lui Daniel Stanciu, care urma să devină managerul general al clubului. Miriuţă le promisese celor de la Gyor că va semna cu ei.

ADVERTISEMENT

Dinamo s-a înţeles cu Pecanha

Ciobi, oferte din Liga 1

Contractul lui Liviu Ciobotariu cu ASA Târgu Mureş expiră la finalul acestui sezon, iar tehnicianul care a sosit în iarnă pe banca ardelenilor şi i-a urcat pe primul loc nu pare încîntat de o prelungire. Situaţia financiară incertă de la club îi dă fiori lui Ciobi, motiv pentru care antrenorul ar da, mai degrabă, curs unei alte oferte. Asta în condiţiile în care Liviu Ciobotariu are cîteva oferte tentante din campionatul intern. Nici jucătorii consacraţi nu vor rămîne la Târgu Mureş, în ciuda faptului că, zilele acestea, se poartă negocieri cu ei pentru a-şi prelungi înţelegerile.

Rădoi, noul antrenor al Stelei?

Narcis Răducan pleacă la finalul sezonului

Claudiu Maior nu i-a propus lui Narcis Răducan să continue şi din vară la Tg. Mureş, iar acesta este hotărît să plece la o altă echipă din prima ligă. În locul să va fi numit Daniel Stanciu, care a revenit la gruparea ardeleană după o experienţă eşuată la Dinamo. Stanciu este deja consilierul pe probleme sportive al vice-primarului Claudiu Maior, iar din vară va reveni din nou în funcţia de preşedinte al clubului.

ADVERTISEMENT

21 de milioane de euro ar putea cîştiga ASA dacă ia titlul şi participă în grupele Ligii Campionilor

6.000 de euro este salariul lunar al lui Liviu Ciobotariu la ASA