Sporturi

Cristian Ciocan a fost învins de Tyson Fury. Prima reacţie a românului

UPDATE 1 martie, ora 14:00 / Cristian Ciocan a recunoscut după meci superioritatea adversarului: “Un meci foarte greu. Mă aşteptam, pentru că, de când am venit aici, mi-am dat seama că o să...
01.03.2015 | 13:40
Cristian Ciocan a fost invins de Tyson Fury Prima reactie a romanului

UPDATE 1 martie, ora 14:00 / Cristian Ciocan a recunoscut după meci superioritatea adversarului: “Un meci foarte greu. Mă aşteptam, pentru că, de când am venit aici, mi-am dat seama că o să fie greu, dar am vrut să-mi demonstrez mie că pot. Nu s-a putut, îmi pare rău, am făcut tot ce am putut. Ăsta e boxul.

E un pas mare pentru mine. Ce am putut, am făcut, şi viaţa merge înainte. Nu ne-am aşteptat să fie aşa. Am şi obosit. Mi-am dorit foarte mult şi cred că asta a fost şi o greşeală. Am muncit ca un nebun la antrenament, dar nu… A fost seara lui, a câştigat, a fost mai bun. Ţin să-l felicit.”, a declarat românul după meci pentru Digisport.

UPDATECristian “Hammer” Ciocan a pierdut lupta pentru titlul WBO Internaţional. Românul a abandonat în faţa lui Tyson Fury la sfîrşitul rundei la 8-a după ce a fost dominat pe toată perioada partidei de pugilistul britanic.

Cristian “Hammer” Ciocan va lupta sîmbătă de la ora 22:15 în cel mai important meci din cariera sa. Adversar îi va fi Tyson Fury pentru centura WBO Internaţională la categoria grea. Românul va lupta în infernul de pe O2 Arena din Londra, terenul propriu a lui Fury. Totuşi, dacă Ciocan va cîştiga acest meci, el va deveni challenger pentru centurile mondiale deţinute de Wladimir Klitschko. 

Tyson Fury e unul dintre cei mai buni boxeri de la categoria grea, fiind neînvins în cele 23 de meciuri disputate. Le-a cîştigat pe toate, 17 dintre ele fiind încheiate înainte de limită. Cristian Ciocan s-a născut în Galaţi, însă se antrenează la Hamburg, unde are şi rezidenţa. Are 20 de meciuri la categoria grea, cu un bilanţ de 17 victorii şi 3 eşecuri. Este campion mondial de juniori, titlu obţinut în 2006.

Doroftei: “Am încredere în el! Poate deveni campion mondial!” 

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei a prefaţat acest meci pentru FANATIK.RO. Doroftei a declarat că meciul cu Tyson Fury este un meci important în istoria boxului românesc: “Am încredere în Cristi. E un boxer foarte puternic, are o defensivă foarte bună. Acest meci e un mare bine pentru boxul românesc. E o şansă ca ţara noastră să mai aibă un campion mondial. Poate deveni campion mondial!”, a declarat Doroftei.

Preşedintele Federaţiei a recunoscut însă că Ciocan va avea mult de muncit cu Fury: “L-am văzut pe adversar. E puternic, are lovituri bune. Cristi va avea mult de muncit”. În ceea ce priveşte atmosfera infernală care se anunţă la Meci, Doroftei crede că nu trebuie să îl descurajeze: “Ringul are aceleaşi dimensiuni peste tot. Contează doar să pregătească bine meciul şi totul depinde de el”, a declarat Doroftei.

“Klitschko e de alt calibru! Dar mai ştii… poate prinde o zi proastă!” 

Pregătirea unui astfel de meci necesită multă rigoare, însă Leonard Doroftei nu consideră că trebuie să îşi pună prea multe restricţii la pregătirea meciului: “În cazul lui Cristi nu cred că trebuie să facă rabat de la unele chestii. Eu sînt sigur că el a făcut o pregătire bună şi ştia exact de ce are nevoie. Dacă vrei, în cazul boxerilor, în timpul pregătirii meciurilor e bine să renunţe la alcool, tutun şi droguri (rîde)”, a spus Doroftei pentru FANATIK.RO.

În ceea ce priveşte o eventuală victorie, Doroftei a declarat că un meci cu Wladimir Klitchko e un vis: “Klitschko e un adversar de un alt calibru. E cel mai bun, dar mai ştii…dacă îl prinde într-o zi proastă! Deocamdată are mult de muncit cu Tyson Fury şi pe urmă vedem. Eu cred că Ciocan poate deveni campion mondial, are toate calităţile! Hai Cristi, Hai România! Trebuie să îi ţinem pumnii cu toţii”, a încheiat Doroftei într-o notă pozitivă.

Presiune pe umerii adversarului! Tyson Fury: “Mă retrag dacă mă bate Ciocan!” 

Atipic pentru acest tip de meciuri, între cei doi boxeri a avut loc un schimb de dialoguri în care se respectă reciproc. Ciocan a declarat că Fury e puternic, dar îşi riscă poziţia din ierarhie în acest meci: ” Îl respect pentru că îşi riscă poziţia din ierarhia mondială în acest meci. Dar şi eu fac la fel. De mult timp aştept acest meci”, a declarat Ciocan înainte de meci.

Fury i-a surprins pe britanici înainte de acest meci prin declaraţiile pe care le-a dat: “Mă retrag dacă mă bate Ciocan. Dacă nu îl pot pune la podea cu un pumn în plin, atunci ceva e în neregulă. Sînt într-o misiune de a deveni campion mondial”, a declarat Fury înaintea meciului.

Tyson Fury îşi pune în acest meci centura de WBO Internaţională la categoria grea. Cîştigătorul acestui meci va fi în proporţie covîrşitoare challenger-ul lui Wladimir Klitchko într-un meci pentru titlul mondial. Ucrainianul deţine cele 4 centuri mondiale ale greilor: WBA, WBO, IBF şi IBO.