Fotbal international

La un pas de tragedie în barajul de promovare în Ligue 1. Fundaşul lui Lens, ciocnire teribilă cu propriul portar! Video

Autori: Ionut Neamţu, Sorin Dumitrescu | 03.06.2019 | 09:50
Dijon - Lens 3-1. Fundașul lui Lens, Steven Fortes, scos cu targa, cu fața însângerată și abia respirând. Din fericire viața nu îi este în pericol

Finalul de sezon în Ligue 1 era foarte aproape de a aduce o tragedie. Duminică seară a avut loc meciul retur al barajului de promovare-retrogradare pentru Ligue 1, între Dijon şi Lens. După primul joc, disputat pe terenul divizionarei secunde, rezultatul a fost nedecis, 1-1. Returul de la Dijon urma să decidă care va fi echipa care va juca sezonul viitor în eşalonul de onoare al fotbalului francez.

Ciocnire teribilă între doi jucători de la Lens în barajul Dijon – Lens 3-1

Aceasta este Dijon, învingătoare cu scorul de 3-1, la capătul unui meci foarte echilibrat multă vreme și care probabil că s-ar fi dus spre prelungiri, dacă portarul oaspeților, Jeremy Vachoux nu și-ar fi îngropat propria echipă cu erori grave și, în plus, la faza ultimului gol al gazdelor, să fie la un pas de a produce o uriașă dramă unui coechipier cu ieșirea sa total hazardată.

Practic, revăzând ultimele două goluri ale meciului se poate spune fără greșeală că Dijon a rămas în Ligue 1 ca urmare a dezastrului produs echipei sale de acest Jeremy Vachoux, care nu este portarul titular al lui Lens. Titularul, Jean Leca, s-a accidentat în meciul cu Paris FC dintr-o primă fază a barajului la care au participat doar locurile 3-5 din Ligue 2 și de atunci Vachoux a intrat între buturi.

Dijon – Lens 3-1. Ieșirea hazardată a portarului lui Lens la golul trei era să provoace o dramă

Omul care și-a îngropat propria echipă nu e portarul titular

La golul doi portarul lui Lens primește o pasă normală înapoi, de la un coechipier și în loc să degajeze încearcă să dribleze, pierde controlul balonului și gazdele înscriu cel mai stupid gol posibil. În ultimele secvențe ale partidei, când colegii săi se aruncaseră cu toții disperați în atac să repare prostia lui cei de la Dijon trimit o minge în față, după care aleargă atacantul Sliti și fundașul Steven Fortes.

În loc să stea în poartă, să urmărească duelul celor doi, Vachoux iese la 16 metri și se ciocnește violent cu propriul apărător, iar Sliti rămâne cu poarta goală în față pentru 3-1. Fortes este scos pe targă cu fața plină de sânge și abia respirând, dar dus la spital medicii constată că, din fericire, în afara șocului și a faptului că i-a fost spartă piramida nazală nu există alt pericol pentru viața lui. În imagine se vede că propriul portar intră în el ca un buldozer și îl și pocnește vârtos cu pumnul peste față.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!