Fotbal international

Bătaie ca-n 7 păcate între ultrași, miercuri noapte, înainte de Lazio – Sevilla! Doi sunt în stare gravă. VIDEO ȘI FOTO

14.02.2019 | 09:42
Bataie can 7 pacate intre ultrasi miercuri noapte inainte de Lazio  Sevilla Doi sunt in stare grava VIDEO SI FOTO

Joi se joacă pe Stadio Olimpico din Roma Lazio – FC Sevilla, prima manșă a 16-imilor de finală în Europa League, dar miercuri noapte capitala Italiei a fost zguduită de ciocnirile violente care au avut loc între suporterii celor două echipe. Au fost implicate circa 40 de persoane și prima impresie a oamenilor legii este că nu a fost nimic întâmplător, ci a fost vorba de o bătaie stabilită dinainte, așa cum au mai avut loc și în alte situații de-a lungul Europei, bătăi aranjate pe rețele de socializare.

Bătaie ca-n 7 păcate între ultrași, miercuri noapte, înainte de Lazio – Sevilla! Video

Grav este că de la a-și măsura forțele cu pumnii protagoniștii acestui scandal au trecut la folosirea armelor albe. Patru dintre suporteri, dintre care doi spanioli, un englez și un american, au fost transportați de urgență la spital, doi dintre ai flându-se în cod roșu, adică în stare deosebit de gravă. Prezentau plăgi rezultate prin înjunghiere și medicii s-au arătat a fi deosebit de rezervați în privința șanselor de supraviețuire, băgându-i imediat pe cei doi în sala de operație.

Astfel de ciocniri între tifosii echipelor din Roma și cei al formațiilor vizitatoare sunt frecvente

Nici un italian nu a fost nevoie să ia drumul spitalului sau dacă a fost așa a făcut-o pe cont propriu, ori ajutat de prietenii lui. Englezul făcea parte din grupul susținătorilor Sevillei, singurul semn de întrebare rămâne americanul, care pare, mai degrabă, a fi fost un turist ce s-a nimerit la locul nepotrivit la acea oră și consecințele puteau fi fatale, dar el se află în afara oricărui pericol. Cei care se zbat între viață și moarte sunt un spaniol din Jerez și englezul.

Nu este altceva decât un episod în plus la numeroasele incidente provocate la Roma în serile și nopțile dinaintea meciurilor din cupele europene și în care au fost implicați pe de o parte tifosi ai Romei sau ai lui Lazio și suporteri ai echipelor adverse. Ciocnirea a avut loc în apropierea unui bar recunoscut ca fiind frecventat asiduu de fanii laziali, situat chiar în centrul Romei, în apropiere de Coloseum. Poliția a intervenit de urgență, însă în cele câteva minute până la sosirea echipajelor era deja sânge peste tot.

Lazio - FC Sevilla bătaie. Poliția a sosit repede, dar deja era sânge peste tot
Lazio – FC Sevilla bătaie. Poliția a sosit repede, dar deja era sânge peste tot