Ciocniri violente lîngă Paris, după ce un tînăr a murit în arest

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
21/07/2016, 11:38
Ciocniri violente lîngă Paris, după ce un tînăr a murit în arest

Ciocniri violente au avut loc, în noatea de miercuri spre joi, într-o zonă situată la nord de Paris, ca reacţie la moartea unui tânăr care se afla în arestul poliţiei. Astfel, protestatarii au aruncat cu cocktailuri Molotov în poliţie şi au incendiat maşini, potrivit unui oficial francez, citat de Reuters, informează Agerpres.

Protestele din zona Val d’Oise au început marţi noapte când un tânăr de 24 de ani a murit, în timp ce era transportat de poliţie, după ce a fost arestat, potrivit procurorului-adjunct François Capin-Dulhoste. Potrivit acestuia, victima a avut o problemă la inimă în timp ce era transportată spre staţia de poliţie, însă cauza morţii este încă investigată.

Astfel, în prima noapte de proteste au fost răniţi cinci poliţişti. În a doua noapte de violenţe au fost implicaţi aproximativ 200 de localnici din regiunea Val d’Oise, la 40 de km nord de Paris, cât şi 180 de poliţişti, a declarat Jean-Simon Merandat, directorul biroului prefectului local.

Aproximativ 15 maşini şi zeci de pubele au fost incendiate de protestatari care au aruncat de asemenea cu cocktailuri Molotov spre o grădiniţă şi spre primărie, a declarat Merandat la postul public de radio France Info.

Merandat a declarat la France Info că nicio persoană, de la niciuna din cele două tabere, nu a fost rănită în această a doua noapte de confruntări şi că la primele ore ale dimineţii de joi se reinstalase calmul în zonă.

În 2005, proteste care au durat săptămâni au izbucnit în suburbiile Parisului după moartea a doi tineri care au fost electrocutaţi în timp ce se ascundeau de poliţie într-un spaţiu cu generatoare de electricitate.

Membrii familiei sale au spus că poliţiştii l-au lovit pe tânăr în timp ce îl arestau pentru că a încercat să prevină reţinerea fratelui său sub suspiciunea de violenţă şi şantaj.

Sursă: www.agerpres.ro

Ştirea MOMENTULUI

Soţia lui Julio Baptista e campioană! Silvia Nistal, spanioloaica care va încinge Liga 1 Betano. Galerie foto

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×