News

Ciocolata care nu îngrașă a devenit realitate! Cine sunt românii care au inventat-o

03.03.2021 | 21:59
Ciocolata care nu ingrasa a devenit realitate Cine sunt romanii care au inventato
Ciocolata care nu îngrașă a devenit realitate! Cine sunt românii care au inventat-o Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ciocolata care nu îngrașă a devenit realitate. Invenția a fost făcută în laboratoarele „Facultății de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor″⁣ din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați.

Produsul care ar putea să îndeplinească dorințele tuturor femeilor a apărut la comanda unui producător de dulciuri. Ciocolata minune conține proteine, dar nu și zahăr.

ADVERTISEMENT

Untul și masa de cacao sunt ingredientele care stau la baza produsului alimentar, acesta fiind și motivul pentru care consumul nu duce la creșterea în greutate. În plus, conținutul crescut de proteine face ca ciocolata să fie foarte sățioasă, limitând cantitatea consumată.

Ciocolata care nu îngrașă a devenit realitate! Cine sunt românii care au inventat-o

„Visul iubitorilor de ciocolată a devenit realitate! Consumatorii au acum la dispoziţie un produs fără zahăr, bogat în proteine, ce are în compoziţie o serie de ingrediente speciale”.

ADVERTISEMENT

„Şi asta datorită muncii de mai bine de un an a unei echipe de cercetători de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, care a creat o reţetă de ciocolată proteică. Produsul nu are zahăr, nici conservanţi, ba mai mult, conţine un procent ridicat de proteine echilibrate din punct de vedere al prezenţei aminoacizilor esenţiali”, au transmis reprezentanții Universității Dunărea de Jos din Galați.

„Conţine toţi aminoacizii esenţiali într-o proporţie optimă pentru organism. Cum am realizat acest aspect? Am combinat două surse proteice, proteina din zer cu proteină din mazăre”, a explicat dr. Ina Vasilean, şef de lucrări, Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor.

ADVERTISEMENT

Specialiștii în chimie alimentară au oferit soluția tehnică, iar aceasta a fost deja transformată în tabletă. Dr. Livia Pătrașcu, şef lucrări, Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor: „Am transmis know-how-ul către producător, iar acesta a realizat produsul.”

„La ora actuală, pe piaţa există o serie de produse cu conţinut ridicat de proteine. Este vorba în special de batoane proteice, nu de ciocolată. Produsele existente provenind în special din import”, a spus prof. Dr. Iuliana Aprodu, Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor. potrivit Știrile ProTV.

ADVERTISEMENT

Totuși, nutriționiștii ne sfătuiesc să nu o consumăm în exces: „Ce este diferit este conţinutul mai crescut de proteine şi conţinutul de zaharuri neglicemice şi necalorice. Nu influenţează glicemia, dar, prin conţinutul de calorii, poate influenţa greutatea, dacă este consumată în exces,” a explicat dr. Andreea Moroșanu, nutriţionist.

Tableta minune costă 20 de lei și poate fi comandată online. Produsul se numeşte Green Velvet.

ADVERTISEMENT