ADVERTISEMENT
News

Ciocolata ROM, interzisă în Italia. De ce s-a luat decizia de a fi retrasă de la raft

Autor: Bogdan Solomon | 06.01.2021 | 13:36
Ciocolata ROM, interzisă în Italia. De ce s-a luat decizia de a fi retrasă de la raft
Ciocolata ROM a fost interzisă în Italia. Sursa foto: Colaj Fanatik

Ciocolata ROM, desert românesc cu o vechime de peste 50 de ani, a fost interzisă oficial în Italia, dintr-un motiv incredibil. Potrivit Ministerului Sănătății, s-a ajuns la această decizie întrucât pe ambalaje nu erau tipărite informații complete în limba italiană.

ADVERTISEMENT

În replică, producătorul susține că toate ciocolatele pe care le exportă în Peninsulă sunt marcate corespunzător, în conformitate cu legislația în vigoare. Cât despre lotul retras de la comercializare pe 23 decembrie 2020, cel mai probabil acesta a fost luat direct din România.

În urma verificărilor derulate prin partenerii noștri comerciali din Italia, am constatat că produsele ROM la care face referire presa italiană nu sunt dintre loturile de produse exportate de către Kandia Dulce pentru comercializare în Italia”, au transmis reprezentanții companiei.

Ciocolata ROM a fost interzisă în Italia. Reacția producătorului

Kandia Dulce exportă produsele dulci îndrăgite de români, pe teritoriul Italiei, prin doi parteneri comerciali care distribuie aceste produse în nume propriu pe piață italiană.

ADVERTISEMENT

Toate produsele noastre destinate piețelor de export, inclusiv Italiei, sunt etichetate corespunzător cu informații complete despre produs.

În urma verificărilor derulate prin partenerii noștri comerciali din Italia, am constatat că produsele ROM la care face referire presa italiană nu sunt dintre loturile de produse exportate de către Kandia Dulce pentru comercializare în Italia.

Este posibil ca aceste produse să fi fost achiziționate de diverși operatori comerciali italieni de pe piața din România și nu implică Kandia Dulce în niciun fel.

ADVERTISEMENT

Operatorii comerciali care pun pe piață produse achiziționate în mod independent au obligația etichetării corespunzătoare a acestora.

Vă garantăm că toate produsele ROM sunt produse sigure, de cea mai bună calitate și sunt îndrăgite de românii din întreaga lume”, se arată în comunicatul transmis de Kandia, compania care produce faimosul desert românesc.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!