“Noul Bourceanu” i-a băgat în GROAPĂ: autogol şi penalty!

Adrian Dumitru   
în Stiri sportive
23/02/2014, 17:38
“Noul Bourceanu” i-a băgat în GROAPĂ: autogol şi penalty! GALERIE FOTO

Cioinac a nenorocit Dinamo! Introdus de Flavius Stoican la începutul reprizei secunde, mijlocaşul a avut cifre dezastruoase la debutul său.  Cu un autogol şi un penalty provocat, Cioinac a reuşit să-şi pună toţi fanii în cap.  FANATIK a aflat detalii inedite despre fotbalistul pe care şefii lui Dinamo au dat în schimb patru jucători către formaţia din eşalonul al treilea, Dunărea Galaţi!

Refuzat de Universitatea Craiova

Născut în Craiova, mijlocaşul defensiv care a împlinit recent 23 de ani s-a apucat de fotbal la şcoala de fotbal a lui Gică Popescu, de la care, în 2008, a plecat la Dunărea Galaţi unde a devenit rapid om de bază, evoluînd în peste 100 de meciuri de liga a doua. A atras imediat atenţia Universităţii Craiova în perioada în care echipa lui Adrian Mititelu juca în primul eşalon, dar nu s-a ajuns la nimic concret, astfel încît Cioinac a rămas în anonimatul eşalonului secund, ba chiar cu o escală şi în liga a treia, la Fortuna Poiana Cîmpina!

Dinamoviştii îl vedeau noul Bourceanu!

Aducerea lui Cioinac în “Groapă” a fost surprinzătoare şi pentru fani, dar oficialii din Groapă au dat garanţii. “Cioinac are caracteristici foarte asemănătoare cu ale lui Bourceanu. Pune foarte bine osul, e puternic şi pasează cel mai des doar înainte, are o bună viziune a jocului. Ştim că vine din liga a treia, dar considerăm că este genul de jucător care poate sări imediat de unele etape. Chiar dacă a gafat flagrant în acest meci, avem încredere în el!”, au explicat surse din cadrul clubului pentru FANATIK.ro.

1512636_693080384060036_532268571_n

Acelaşi început de carieră

Coincidenţa şi asemănarea dintre cei doi este reprezentată de faptul că atît Cioinac, cît şi actualul căpitan al Stelei s-au lansat în fotbalul mare tot la Dunărea Galaţi, amîndoi făcînd pasul spre fotbalul mare la 23 de ani. De altfel, în  perioada în care juca la Dunărea Galaţi, Cioinac a avut mai multe discuţii amicale cu Bourceanu, de la care a primit sfaturi. În ciuda greşelilor flagrante făcute în partida cu Viitorul, colegii au avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Cioinac: “E foarte muncitor şi îşi face treaba aşa cum trebuie. E bun la mijlocul terenului, pare că se integrează bine la Dinamo. Trebuie să avem răbdare cu el”.

“Cînd m-au sunat de la Dinamo am crezut că e o glumă”

Transferul la Dinamo nu l-a prins pregătit nici pe Cioinac, avînd în vedere situaţia pe care mijlocaşul o avea în acel moment. “În urmă cu o lună şi jumătate, am primit un telefon de la cineva din corpul de scouteri, care m-a întrebat dacă vreau să vin la Dinamo. Mă gîndeam că e o glumă, dar i-am confirmat că mi-aş dori şi am început să rîd. Abia după o săptămînă, cînd m-a sunat şi domnul Anghelache am înţeles că treaba e cît se poate de serioasă, iar transferul s-a realizat imediat”, a declarat jucătorul pentru FANATIK la momentul sosirii sale.

Cît costă trei puncte: patru jucători!

Adus cu multe speranţe, Cioinac nu este totuşi definitiv al lui Dinamo! Mijlocaşul a semnat pe un an cu formaţia din “Ştefan cel Mare”, dar pînă în vară va fi testat, urmînd ca atunci să se activeze o opţiune de achiziţionare definitivă în funcţie de randamentul pe care îl va da. În schimbul său, conducătorii  “cîinilor” au cedat patru jucători la schimb, toţi de la echipa a doua: Manyur, Jugaru, Camara şi Cazacu. “Voi face tot ce pot pentru a nu-i dezamăgi pe fani, mai ales că mulţi au început să spună că au încredere în calităţile mele şi că mă văd ca noul Bourceanu“, anunţa Cioinac înaintea returului. Un retur care a început cu o prestaţie dezamăgitoare şi cu viitorul fotbalistului la Dinamo pus sub semnul întrebării după doar 40 de minute de joc.

Închide ×