News

Ciolacu: ”99,9% nu cred că voi candida la prezidențiale”. Ce spune de o susținere a PSD pentru Mircea Geoană

Marcel Ciolacu exclude aproape în totalitate candidatura sa la alegerile prezidențiale. Liderul PSD a vorbit despre o posibilă susținere a social-democraților pentru Mircea Geoană.
09.11.2022 | 23:35
Ciolacu 999 nu cred ca voi candida la prezidentiale Ce spune de o sustinere a PSD pentru Mircea Geoana
Ce spune Marcel Ciolacu de o susținere a PSD pentru Mircea Geoană la prezidențiale. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, pare tot mai decis să nu intre în cursa pentru Palatul Cotroceni, la alegerile care vor avea loc în 2024.

Marcel Ciolacu exclude aproape în totalitatea candidatura sa la prezidențiale

Într-o apariție la postul de știri B1 TV, Marcel Ciolacu a declarat, miercuri seara, că nu vrea să candideze la alegerile prezidențiale din 2024.

ADVERTISEMENT

Liderul social-democrat a evidențiat prin asta că în PSD ”s-a închis total strategia că președintele partidului este automat și candidatul la președinție”.

”99,9% nu cred că voi candida la funcția de președinte. PSD a luat anumite decizii greșite, că dacă nu le-ar fi luat, ar fi câștgat. Deciziile nu au fost cele așteptate”, a spus actualul președinte al Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

Ce spune Marcel Ciolacu de o susținere a PSD pentru Mircea Geoană la prezidențiale

În acest context, în care liderul PSD nu mai este automat și candidatul la Cotroceni, Marcel Ciolacu a mai fost întrebat cum vede posibilitatea ca Mircea Geoană, secretatul general-adjunct al NATO să candideze pe listele PSD.

Ciolacu a dat de înțeles că fostul lider social-democrat și ”finalist” la prezidențialele din 2009 ar putea fi o soluție. În același timp, a spus că ”e foarte greu să accept pe cineva care a plecat din PSD”, dar ”nu eu decid”.

ADVERTISEMENT

”Mircea Geoană este un potențial candidat. Îmi este foarte greu să accept pe cineva care a plecat din PSD și și-a creat un partid, dar nu exclud acest lucru și nu eu decid. Până acum decideau liderii partidului cine este candidatul, acum nu mai decid ei, decide teritoriul”, a precizat liderul PSD.

În 2015, plecat din PSD, Mircea Geoană a lansat Partidul Social Românesc. PSRO propunea un ”Noul Proiect de Țară”.

ADVERTISEMENT

Acest proiect nu a avut viață lungă. Din 17 iulie 2019, Geoană a fost numit adjunct al secretarului general al NATO.

”Am închis total că președintele partidului este automat și candidatul la președinție. Cine dorește să candideze va intra într-un filtru, se va merge în fiecare organizație, se va vota”, a mai spus Ciolacu cu privire la cum va fi ales candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale.

ADVERTISEMENT