News

Ciolacu a răspuns după ce AUR i-a cerut scoaterea UDMR de la guvernare: ”Maimuţăreală încurajată de Putin”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat marți, după ce mai mulți parlamentari de la AUR au cerut scoaterea UDMR de la guvernare. El a subliniat că astfel de comportamente sunt încurajate de Vladimir Putin.
24.05.2022 | 20:54
Ciolacu a raspuns dupa ce AUR ia cerut scoaterea UDMR de la guvernare Maimutareala incurajata de Putin
Marcel Ciolacu a subliniat că cei de la AUR ar trebui să fie mai atenți la standardele europene la care s-a aliniat România în urmă cu 15 ani. Foto: hepta.com - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a spus că gestul făcut de parlamentarii de la AUR au legătură cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Aici s-a ajuns după ce parlamentarii formațiunii citate au blocat intrările de la biroul lui Ciolacu cu panglici în mai multe culori.

Marcel Ciolacu este urmărit de liderii AUR

În acțiunea coordonată de președintele AUR, George Simion, a fost afişat un banner pe care era scris mesajul ”UDMR afară!”. Mai departe redăm mesajul transmis de liderul formațiunii care vrea scoaterea UDMR de la guvernare.

ADVERTISEMENT

Cerem scoaterea UDMR de la guvernare. Cine îi ţine pe cei de la UDMR la guvernare? Înţelegem de la cei de la PNL că nu ei au venit cu propunerea ca UDMR să facă parte din coaliţie.

Deci, domnul Ciolacu, sluga UDMR… De două săptămâni, provocările udemeriste sunt ignorate de PSD şi de PNL, care nu au nevoie de UDMR în cercul guvernamental. Au o majoritate confortabilă, oricum…

ADVERTISEMENT

Îl aşteptăm pe domnul Ciolacu, o să stăm azi să vedem dacă vine sau nu, dar din câte ştim, dumnealui nu prea vine pe la muncă. Am pus un sigiliu şi prin spate, să nu mai fugă cum a fugit aseară de la şedinţa de guvern, pe uşa din spate”, a declarat George Simion.

Ciolacu simte influența Moscovei în reacțiile celor de la AUR

În replică, Marcel Ciolacu a subliniat că cei de la AUR ar trebui să fie mai atenți la standardele europene la care s-a aliniat România în urmă cu 15 ani: ”Am văzut şi reacţia (n.r. – AUR).

ADVERTISEMENT

Cum este corect, totuşi? Dorim să trăim în Uniunea Europeană, dar vrem maimuţăreală şi ieşiri necontrolate – despre care ştim că în contextul războiului din Ucraina sunt încurajate de către dictatorul Putin – sau dorim un dialog totuşi corect cu instituţiile statului?”

Altfel, președintele PSD s-a referit și la comunicatul remis de MAE după ce președinta Ungariei, Katalin Novak, a declarat într-o vizită privată în România că e reprezentanta tuturor maghiarilor.

ADVERTISEMENT

Și am văzut un comunicat al ministrului afacerilor externe după vizita preşedintelui Ungariei. Părerea mea e că a fost o vizită total eronat gândită şi provocatoare în acel moment.

Am avut discuţii şi personale cu domnul Kelemen Hunor. Nu cred că totuşi domnul Kelemen Hunor face politica Ungariei şi a preşedintelui Ungariei. Aceasta este părerea mea.” Altfel, amintim că Marcel Ciolacu a dezvăluit marți, la Parlament, de unde vin banii pentru ajutorul de 700 de lei promis pensionarilor, dar și pentru amânarea ratelor la bănci.

 

ADVERTISEMENT