Marcel Ciolacu i-a vizitat, luni, pe copiii palestinieni din Fâșia Gaza care au fost preluați de către autoritățile din România și transferați pentru a putea primi tratament medical la spitalele din țara noastră.
Premierul Marcel Ciolacu a venit, luni, alături de copii afectați de războiul din Fâșia Gaza, care au ajuns în România pentru a putea beneficia de îngrijiri medicale în spitalele din țara noastră. Președintele PSD a avut un mesaj de mulțumire pentru toți cei care s-au implicat în misiunea de evacuare a acestor copii și transportul lor cu avionul în România.
„Speriați și cu probleme medicale grave! Sunt cei opt copii și frații lor care astăzi au scăpat din infernul pe care l-au trăit în ultimele luni, în Fâșia Gaza! Au ajuns cu bine în România, unde vor beneficia de tratament medical și de o viață normală. Le mulțumesc tuturor celor implicați în această misiune dificilă de evacuare – piloți, medici și asistente, membri ai misiunilor diplomatice și militari! Efortul lor a contat enorm, iar adevărul stă scris în ochii acestor copii salvați din mijlocul iadului”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa Facebook.
Într-un comunicat al Guvernului se arată că România a sprijinit populația civilă din Fâșia Gaza chiar din primele zile ale conflictului dintre Hamas și armata Israelului, și se subliniază necesitatea eforturilor diplomatice pentru o încetare a focului și eliberare a tuturor ostaticilor israelieni.
„Copiii și populația civilă din zona de conflict au nevoie de solidaritate și empatie pentru a depăși dramele provocate de război. Încă din primele zile ale conflictului, România a oferit sprijin populației civile, iar astăzi primii copii din Fâșia Gaza care vor primi îngrijiri medicale în spitalele din România au ajuns la București. Eforturile noastre de sprijin sunt dublate de demersuri diplomatice pentru restabilirea securității, încheierea unui acord de încetare a focului și eliberarea tuturor ostaticilor”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.
„Transportul celor opt pacienți și al membrilor de familie care îi însoțesc s-a realizat cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale. Pacienții vor fi tratați în unități medicale de specialitate, iar aparținătorii acestora vor fi plasați în grija Direcției de Asistență Socială a municipiului București. România acordă acest sprijin în baza solicitării de asistență internațională formulată de Organizația Mondială a Sănătății, prin Mecanismul European de Protecție Civilă”, mai precizează Executivul.
Pe 7 octombrie, Israelul va comemora primul an de la atacul teroriștilor Hamas asupra teritoriului său. Mai mult de 1.200 de persoane și-au pierdut viața, 7 500 au fost rănite și 100 sunt încă reținute. Ca represalii, o operațiune militară israeliană menită să elimine Hamas a fost lansată împotriva Fâșiei Gaza.
De atunci, situația din regiune s-a deteriorat, de asemenea, brusc. Statul evreu a deschis mai multe teatre de război în regiune, cu obiectivul de a termina cu Hamas. Mai întâi în Fâșia Gaza și, mai recent, în sudul Libanului și în Yemen. Armata israeliană a anunțat marți că trupele terestre au trecut granița pentru a lupta împotriva Hezbollah în satele din sudul Libanului, în ciuda apelurilor internaționale la dezescaladare.
După lovitura devastatoare aplicată grupării armate șiite prin asasinarea liderului său Hassan Nasrallah ,vineri într-o lovitură israeliană în apropiere de Beirut, liderii israelieni au avertizat că războiul nu s-a încheiat împotriva mișcării pro-iraniene, inamică a Israelului.