Alegeri 2024

Ciolacu: „Am făcut prima ședință de Guvern la Brașov după mai bine de 100 de ani”. Liderul PSD explică de ce

Ciolacu, ședință de Guvern la Brașov, „după mai bine de 100 de ani”. Liderul PSD, despre „campionul absolut” al creșterii economice
14.05.2024 | 18:03
Ciolacu Am facut prima sedinta de Guvern la Brasov dupa mai bine de 100 de ani Liderul PSD explica de ce
Ciolacu a spus că județul Bașov este „campionul absolut” al creșterii economice la nivel național / Foto: Inquam Photos, Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a precizat, marți, că ședința de Guvern pe care a condus-o la Brașov a fost prima de acest fel după mai bine de un secol în municipiu, spunând că acesta este „un semn de respect” pe care îl acordă executivul unuia din „motoarele principale de dezvoltare ale țării”.

Ciolacu: Brașov, unul din motoarele principale ale dezvoltării

Premierul Marcel Ciolacu s-a referit la ședința de Guvern de marți, ținută la Brașov, ca la prima de acest fel care s-a ținut după mai bine de un secol în acest municipiu. Ciolacu a precizat că, prin aceasta, executivul a ținut să-și arate respectul față de județul Brașov, „unul dintre motoarele principale de dezvoltare ale țării”.

ADVERTISEMENT

„Am făcut astăzi prima ședință de Guvern la Brașov după mai bine de 100 de ani. Este un semn de respect pe care Guvernul României îl arată față de unul dintre motoarele principale de dezvoltare ale țării”, a scris premierul Marcel Ciolacu pe pagina sa Facebook.

„Campionul absolut” al creșterii economice

Președintele PSD a spus că județul Brașov este „campionul absolut” al creșterii economice la nivelul României, având o creștere economică de 11.6%, față de o medie națională de 6,8%.

ADVERTISEMENT

„Județul Brașov este campionul absolut în ceea ce privește creșterea economică la nivel național, un model de succes care a știut să se adapteze noilor realități economice și să producă mult mai mult. În ultimii doi ani, acest județ s-a dezvoltat de două ori mai repede decât restul țării, având o creștere economică de 11.6%, față de media națională de 6,8%”, a arătat premierul.

Ciolacu a exemplificat aproximativ 200.000 de angajați care adaugă zilnic plus valoare județului Brașov, menționând un PIB în județ  (producție/locuitor) care a ajuns la 20.000 de euro și că rolul Guvernului este tocmai să mențină acest ritm de dezvoltare, în special prin investiții.

ADVERTISEMENT

„Avem aproape 200 de mii de salariați care produc zi de zi valoare adăugată în acest județ. Pentru prima dată, PIB-ul, adică producția pe locuitor în județ, a crescut cu 50% față de 2020, ajungând la un nivel record de 20 de mii de euro. Iar rolul actualului Guvern este să mențină acest ritm. Câtă vreme vom face investiții atât în județul Brașov, cât și în întreaga țară, ne vom dezvolta într-un ritm alert”, a spus Ciolacu.

„Uitată așa-zisa glorie a fostelor fabrici comuniste”

Marcel Ciolacu a spus că nu are „o baghetă magică” pentru dezvoltarea unui județ, dar că este vorba de fonduri investite de la buget și fonduri europene, precizând că în județul Brașov sunt investiții de peste trei miliarde de lei în diferite sectoare.

ADVERTISEMENT

„Cu certitudine, nu există o baghetă magică pentru a dezvolta un județ. Există, însă, investiții din buget și din fonduri europene. Iar aici avem investiții în infrastructura locală, în educație și sănătate de peste 3 miliarde de lei.

Pe scurt, județul Brașov este astăzi un model de succes care a știut să se adapteze noilor realități economice, să producă mult mai mult și să facă, astfel, uitată așa-zisa glorie a fostelor fabrici comuniste”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

 

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator...
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator între o maşină şi două motociclete
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Metode naturale care te scapă de țânțari. Funcționează și în cazul muștelor
Metode naturale care te scapă de țânțari. Funcționează și în cazul muștelor
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a...
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a părăsit-o în tinerețe: „Eu aveam 19 ani, ea puțin mai mult”