News

Ciolacu, atac devastator: ”Iohannis, te cațeri pe cadavre pentru a ţine la putere guvernul morţii”

17.11.2020 | 21:06
Ciolacu atac devastator Iohannis te cateri pe cadavre pentru a tine la putere guvernul mortii
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a lansat un atac extrem de dur la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care l-a acuzat direct că se cațără pe cadavre pentru a menține la Palatul Victoria ”guvernul morții”.

Reacția social-democratului vine după ce, la rândul său, șeful statului atacase principalul partid de opoziție, marți, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

În nota sa obișnuită, Iohannis a acuzat din nou fostul partid aflat la guvernare de starea în care se află sistemul medical și a spus că PSD este ”vinovat moral” pentru tragedia de la ATI Piatra Neamț.

Ciolacu, răspuns dur pentru Iohannis: ”Te cațeri pe cadavre pentru a ține la putere guvernul morții”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a venit cu o replică extrem de dură la adresa președintelui Klaus Iohannis, numindu-l ”politruc de cea mai joasă speță”, după ce șeful statului a spus există și un vinovat moral pentru incendiul de la spitalul din Piatra Neamț.

ADVERTISEMENT

Actualul lider social-democrat a declarat marţi că preşedintele Klaus Iohannis ”se caţără pe cadavre” pentru a ţine la putere Guvernul Orban, pe care îl numește ”guvernul morții”.

”Iohannis, te cațeri pe cadavre fără rușine pentru a ține la putere guvernul MORȚII! Ești un politruc de cea mai joasă speță! Un jalnic mestecător de lozinci al PNL!

ADVERTISEMENT

Realitatea e simplă: TU ești de 6 ani președintele României! 6 ani, Iohannis! Ai avut guvernele tale cu care ai făcut… nimic! Ce reforme ai făcut tu, Iohannis?! Unde e România educată, propagandistule?! În școlile închise??!

Dai vina fără rușine pe autoritățile locale ”pesediste”. Uita-te pe hartă, Iohannis! Zonele roșii, carantinate, sunt preponderent în județele conduse de baronii galbeni, Iohannis?!

ADVERTISEMENT

Câte zile au trebuit să treacă, Iohannis, ca să se carantineze Sibiul?! Acolo au murit și mor oameni pentru că autoritățile tremura de frica ”șefului” de la Cotroceni! Nu ți-e rușine?! Ce se întâmplă la Sibiu este expresia fidelă a propriului tău eșec, Iohannis!

Cine a pus Iohannis toți cioclii, coafezele și chelnerii cu școala vieții la conducerea spitalelor?! Cine a vrut, Iohannis, la începutul anului să privatizeze sănătatea?! Guvernul TĂU!!

Au murit oameni, Iohannis, în așteptarea unui pat la ATI în timp ce tu și guvernul tău de incompetenți mințiți în fiecare zi că măriți capacitatea! Fals! Tot autoritățile locale au făcut asta, nu VOI! Voi nu le-ați dat un LEU, în schimb îi arătați, cu nesimțire, cu degetul Iohannis, lasă alegerile! Le vei pierde! Ești de 6 ani președintele României și n-ai făcut nimic”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Ce a spus Iohannis de PSD în contextul tragediei de la Piatra Neamț

La conferința de presă susținută marți, președintele a atacat din nou PSD-ul, partid pe care l-a indicat drept vinovatul moral pentru tragedia de la Piatra Neamț.

”Există și un vinovat moral, cel care a blocat guvernul lună de lună în Parlament și a cerut oamenilor să nu respecte regulile în plină pandemie, cu efecte dramatice asupra sănătății cetățenilor noștri.

În același spirit al blocării eforturilor de stopare a pandemiei, autoritățile locale pesediste – este un adevăr pe care trebuie să îl spunem – au aplicat după ureche măsurile de la centru, în spirit electoral.

La Piatra Neamț, baronii roșii au schimbat directorii de spital de capul lor, refuzând să colaboreze cu Direcția de Sănătate Publică sau cu specialiștii Ministerului Sănătății.

Autoritățile locale pesediste pun permanent piedici deciziilor guvernamentale, nu alocă resurse suficiente, nu aplică standarde ridicate și preferă improvizații care, în cele din urmă, în mod tragic, fac victime. Această situație nu poate continua așa”, a spus președintele.

ADVERTISEMENT