Alegeri 2024

Ciolacu, despre candidatura la prezidențiale. Ironii la adresa lui Ciucă: „Avem o competiţie, momentan, de scris cărţi, nu particip la ea”

Ciolacu, ironii despre volumul lui Ciucă. „Avem o competiţie, momentan, de scris cărţi, nu particip la ea”. Ce spune premierul despre candidatura la prezidențiale
27.05.2024 | 16:45
Ciolacu despre candidatura la prezidentiale Ironii la adresa lui Ciuca Avem o competitie momentan de scris carti nu particip la ea
Premierul a lansat ironii cu privire la candidatura lui Ciucă la prezidențiale / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că o decizie privind o candidatură social-democrată la alegerile prezidențiale va fi luată după 10 iunie, spunând că „nu participă la o competiție de scris cărți”, făcând aluzie la liderul PNL, Nicolae Ciucă, care își va lansa o carte autobiografică, „Un ostaş în slujba ţării”.

Ciolacu: „Avem o competiţie, momentan, de scris cărţi. Nu particip la ea”

Premierul Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că după alegererile locale și europarlamentare din 9 iunie va vorbi, împreună cu colegii social-democrați, despre o candidatură PSD la președinția României, spunând că „nu participă la o competiție de scris cărți”, făcând aluzie la liderul PNL, Nicolae Ciucă, care își va lansa o carte autobiografică, „Un ostaş în slujba ţării”.

ADVERTISEMENT

„După data de 10 o să vă spun, împreună cu colegii mei din PSD, decizia privind candidaturile. Până atunci, avem o competiţie, momentan, de scris cărţi. Nu particip la ea”, a declarat liderul social-democraților, după ce a vizitat Piaţa 16 Februarie din Capitală.

Coaliția, reunită pe creșterea salariului minim

Pe de altă parte, coaliția PSD-PNL este reunită în ședință, luni după amiază, pentru discuții privind majorarea salariului minim, după anunțul de săptămâna trecută al lui Marcel Ciolacu că acesta va crește la 3.700 de lei brut și în condițiile, potrivit unor surse politice, în care PNL nu avea la cunoștință despre aceasta.

ADVERTISEMENT

„De la 1 iulie, salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut. Totodată, vom menţine până la sfârşitul anului facilitatea acordată angajatorilor privind cei 200 de lei scutiţi de taxe. Suntem în direcţia corectă către implementarea salariului minim european”, a anunţat Ciolacu, care a spus și că decizia a fost luată la data de 15 decembrie în Coaliție.

Întrebat fiind dacă această măsură nu pare una populistă, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat pentru Euronews că nu știe de ea „Nu am văzut-o, nu ştiu detalii despre ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, nu pot să comentez”, a spus Ciucă

ADVERTISEMENT

„De regulă, toate aceste aspecte care au vizat decizii importante au fost discutate în Coaliţie. Probabil că după întâlnirea cu Comisia Tripartită vom avea o discuţie şi în Coaliţie”, a spus liderul PNL.

Premierul: „Nu o să accept ca activitatea Guvernului să fie decisă în totalitate într-o coaliţie”

Premierul Marcel Ciolacu a comentat și intenția PNL de a introduce o nouă ordonanță privind reducerea cheltuieilor bugetare „Astăzi, la ora 15.00, l-am chemat pe domnul Boloş. Politica fiscală într-un stat normal o face ministrul de Finanţe, împreună cu Guvernul. Eu, Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, nu o să accept ca activitatea Guvernului să fie coordonată şi decisă în totalitate într-o coaliţie politică, pentru că ne întoarcem la experienţa avută de coaliţia PNL-USR”, a spus liderul PSD.

ADVERTISEMENT