Alegeri 2024

Ciolacu ia în calcul susținerea unui independent la prezidențiale: „Voi propune varianta la Congres, să vedem dacă partidul acceptă”

Tandem Geoană-Ciolacu? Premierul: „Voi propune în Congresul PSD dacă susținem un independent, să vedem dacă partidul acceptă”
04.07.2024 | 16:09
Ciolacu ia in calcul sustinerea unui independent la prezidentiale Voi propune varianta la Congres sa vedem daca partidul accepta
Mircea Geoană anunță deja că „2024 este anul independenților în România” / Foto: Facebook, Mircea Geoană, Hepta
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, înaintea ședinței executivului, că va discuta în Congresul PSD despre posibilitatea susținerii unui candidat independent la alegerile prezidențiale, întrebat fiind despre varianta Mircea Geoană.

Ciolacu: „Să vedem dacă partidul acceptă”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, joi, înaintea ședinței de Guvern, că va discuta în Congresul partidului varianta susținerii unui candidat independent la alegerile preziențiale, în contextul discuțiilor privind o eventuală susținere pentru Mircea Geoană.

ADVERTISEMENT

Joi, Guvernul a adoptat hotărârea privind calendarul prezidențialelor și parlamentarelor. La 24 noiembrie va fi organizat primul tur iar la 8 decembrie va fi organizat turul al doilea. Scrutinul legislativ va avea loc la 1 decembrie.

„Voi discuta cu colegii din partid dacă acceptăm să susținem un candidat din afara partidului. Dacă vor ca PSD să nu aibă candidat la prezidențiale. Voi propune această variantă la Congres, să vedem dacă partidul acceptă”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Geoană: „2024 este anul independenților în România”

Anterior, președintele PSD declara: „Domnul Geoană nu e din afara partidului, a fost preşedintele PSD, cred că cel mai longeviv până la mine, preşedinte al PSD”. Tot joi, Mircea Geoană a postat un mesaj pe contul său Facebook: „După războaie seculare, rămâne cum am stabilit: anul 2024 este anul independenților în România!”. 

În urmă cu cinci zile, Mișcarea „România Renaște” (condusă de profesorul Dumitru Borțun), care îl susține pe Mircea Geoană, a anunțat că „își exprimă sprijinul și invitația către domnul Mircea Geoană de a candida în alegerile prezidențiale din 2024”.

ADVERTISEMENT

Potrivit organizației, Mircea Geoană este cea mai bună variantă pentru România, „în acest moment crucial al istoriei sale politice moderne”. „Invitația adresată domnului Mircea Geoană a fost prezentată ca o decizie strategică, bazată pe dorința sinceră de a vedea o Românie puternică și unită sub conducerea unui lider cu viziune și abilități demonstrabile”, preciza Mișcarea „România Renaște”.

Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!