Premierul Marcel Ciolacu a avut, luni, o întâlnire cu ambasadorii țărilor membre UE, întrevedere care a avut loc în cadrul unui dejun de lucru oferit de Zákonyi Botond, ambasadorul Ungariei la București.
Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, luni, cu ambasadorii țărilor UE, întrevedere ce a avut loc în timpul unui dejun de lucru care a fost oferit de ambasadorul Ungariei la București, Zakoni Botond, Ungaria fiind țara care deține în prezent președinția rotativă a Consiliului UE.
„Colaborarea dintre instituțiile europene și statele membre rămâne esențială, iar România va continua să susțină activitatea instituțiilor europene și să contribuie activ și constructiv, cum a făcut și până acum, la consolidarea Uniunii. Vom continua să acționăm ca un pol de stabilitate și securitate în regiunea noastră”, a declarat cu acest prilej Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat al Guvernului.
Marcel Ciolacu a subliniat, în contextul obiectivelor comune ale Uniunii Europene, și aderarea României cu drepturi depline în spațiul Schengen, „a cărui primă etapă a fost implementată cu responsabilitate și consecvență de către țara noastră”, potrivit comunicatului.
În acest context Marcel Ciolacu a declarat că apreciază susținerea continuă pentru România din partea Comisiei Europene, dar și de cea din partea actualei președinții maghiare a Consiliului UE. România dorește să adere deplin în spațiul european de liberă circulație până la sfârșitul acestui an. „Ne bazăm pe atitudinea obiectivă a tuturor partenerilor europeni”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.
Președintele PSD a subliniat în același timp și „dialogul activ” pe care îl are și îl menține cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe subiectul noului Executiv al blocului comunitar, acesta fiind și „interesul comun” al țărilor membre, de a avea o Comisie „instalată cât mai rapid, pentru a asigura continuitate și predictibilitate la nivelul Uniunii”.
„Pentru Guvernul României, prioritățile economice au, de asemenea, o importanță majoră, iar continuarea procesului de convergență și reducerea decalajului de dezvoltare față de media la nivelul UE sunt esențiale pentru ca nimeni să nu fie lăsat în urmă”, a mai declarat premierul Marcel Ciolacu.