Alegeri 2024

Ciolacu, la inaugurarea șantierului metroului din Cluj. „Dezvoltarea României nu trebuie să aibă culoare politică, nici administrația locală”

Ciolacu, la Cluj: „Dezvoltarea României nu trebuie să aibă culoare politică”. Premierul, despre coaliția PSD-PNL: „A meritat să ne injure toată lumea”
05.06.2024 | 17:02
Ciolacu la inaugurarea santierului metroului din Cluj Dezvoltarea Romaniei nu trebuie sa aiba culoare politica nici administratia locala
Marcel Ciolacu spune că ambițiile politice trebuie lăsate doar pentru campania electorală / Foto: captură, Facebook
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a participat, miercuri, la Cluj-Napoca, la evenimentul de deschidere a șantierului magistralei 1 de metrou din municipiu, prilej cu care a subliniat că „dezvoltarea României nu trebuie să aibă culoare politică, cum nici administraţia locală nu trebuie să aibă culoare politică, decât în cele 30 de zile din campania electorală”.

Ciolacu: „Dezvoltarea României nu trebuie să aibă culoare politică”

Premierul Marcel Ciolacu a participat, miercuri, la Cluj-Napoca, la evenimentul de deschidere a șantierului magistralei 1 de metrou din municipiu, alături de primarul Emil Boc, de președintele PNL, Nicolae Ciucă, de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și de parlamentari și europarlamentari social-democrați și liberali. Marcel Ciolacu a ținut să remarce că pentru dezvoltarea României este nevoie de colaborare între toți actorii, fără ambiții politice, acestea din urmă trebuind să fie păstrate doar în campania electorală.

ADVERTISEMENT

„Fiecare dintre noi, când am ocupat vremelnic funcţia de prim-ministru, am înţeles faptul că dezvoltarea României nu trebuie să aibă culoare politică, cum nici administraţia nu trebuie să aibă culoare politică, decât în cele 30 de zile din campanie. Cu adevărat, Clujul şi-a luat cea mai mare porţie de dezvoltare în acest moment, odată cu spitalul regional, cu aeroportul şi acum cu primul metrou din afara Bucureştiului”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Săgeată către Nicușor Dan

Președintele PSD a subliniat importanța transportului în subteran și extinderii sale în Capitală, ceea ce ar contribui substanțial la un trafic mai fluid într-un oraș mare ca Bucureștiul, recunoscut prin faptul că această problemă nu este ameliorată, cu o aluzie către primarul general, Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

„În Bucureşti, nu s-a întâmplat acest lucru, acum încercăm, cu domnul ministru, cu primarii de sector, să regândim extinderea metroului. Indiferent câte pasarele facem, indiferent cât de mult modificăm sensurile de circulaţie, (…) fără metrou nu rezolvi problema de trafic într-o capitală sau într-un oraş atât de dezvoltat cum este Clujul. Aveţi o administraţie locală experimentată, cu viziune, experienţa de prim-ministru a domnului Boc îşi pune amprenta, a anticipat ceea ce ar fi trebuit să anticipeze şi un primar general”, a declarat Marcel Ciolacu.

„A meritat să ne înjure toată lumea, a meritat să facem această coaliţie”

Colaborarea cu autoritățile locale este importantă pentru orice guvern, pentru orice ministru care vrea realizări „majore”, a spus Marcel Ciolacu, dând ca exemplu actuala coaliție de guvernare PSD-PNL.

ADVERTISEMENT

„Din punctul meu de vedere, şi sunt foarte mândru de acest lucru, şi sunt ferm convins că şi domnul preşedinte Nicolae Ciucă, a meritat să ne înjure toată lumea, a meritat să facem această coaliţie de guvernare, să depăşim orgoliile, în momentul în care România se dezvoltă cel mai mult”, a spus premierul. Președintele PSD a mai arătat că va face demersurile pentru finanțarea metroului din Cluj-Napoca și că se vor găsi soluții pentru acoperirea în totalitate a cheltuielilor pentru această lucrare de amploare.

„Am înţeles de la domnul Boc, de la domnul primar, că partea grea a făcut-o domnul Ciucă, a semnat contractul. Mie şi domnului Boloş, ministrul Finanţelor, ne-a rămas partea uşoară, ne trebuie o confinanţare de 10 miliarde din bugetul de stat (…) ca să finalizăm acest metrou, dar sunt ferm convins că şi pentru acest lucru o să găsim soluţii. Observaţi că, deja, anticipăm că până în 2026 se vor cheltui cei 1,6 miliarde, iar, ca să asiguri continuitatea şi finanţarea lucrării, demersul pentru finanţarea de aproape 2 miliarde de euro trebuie pornit de acum, ca el să fie închis atunci. Asta înseamnă perspectivă, asta înseamnă un plan administrativ şi, nu în ultimul rând, un plan de ţară. Vă felicit”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”