Alegeri 2024

Ciolacu, mesaj de susținere pentru Maia Sandu. „În Republica Moldova sunt români, nu sunt altceva”

Marcel Ciolacu, susținere pentru Republica Moldova și pentru Maia Sandu. „Este singura soluţie europeană şi democratică”
14.05.2024 | 23:39
Ciolacu mesaj de sustinere pentru Maia Sandu In Republica Moldova sunt romani nu sunt altceva
Ciolacu spune că peste Prut soluția democratică este președintele Maia Sandu, nu altcineva / Foto: Inquam Photos, Sabin Cirstoveanu
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi seara, că Republica Moldova nu are altă soluție „europeană și democratică” decât președintele Maia Sandu, pro-UE și pro-NATO.

Agresiunea Moscovei, via Maria Zaharova de la MAE rus

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marți seară, că singura „soluție europeană și democratică” pentru Republica Moldova este actualul președinte al statului vecin, Maia Sandu, lider pro-UE și pro-NATO

ADVERTISEMENT

Președintele PSD a comentat amenințările din partea Rusiei, pe fondul recentelor afirmații iresponsabile ale purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, care a comparat decretarea limbii române ca limbă de stat în Republica Moldova cu „experimentele celui de-al Treilea Reich. Numai atunci și acolo au experimentat cu naționalitatea oamenilor, cu limba lor”.

„Nu există altă soluție democratică decât Maia Sandu”

„Maia Sandu este singura soluţie europeană şi democratică pentru Republica Moldova. Nu există altă soluţie democratică decât Maia Sandu. Pentru că şi doamna Maia Sandu are alegeri, România va ajuta Republica Moldova, pentru că în Republica Moldova sunt români, nu sunt altceva. Nu mai sunt moldoveni, nu mai există limba moldovenească, este limba română şi sunt români (…)

ADVERTISEMENT

Este greu să-şi extindă frontul în acest moment domnul dictator Putin (…) Este un război hibrid, este normal să fie aceste ameninţări, dar există şi o logică militară, care arată că, dacă în Ucraina este un război armat, în Republica Moldova este un război hibrid”, a spus Ciolacu la Digi 24.

Putin, „un dictator”

Premierul României a venit în continuarea declarațiilor de la București în care se arată că România sprijină întrutotul drumul Republicii Moldova către Uniunea Europeană și NATO.

ADVERTISEMENT

Tot marți, Ciolacu a vorbit despre eventualitatea trimiterii de către România a unei baterii Patriot ca ajutor pentru Ucraina în fața invaziei ilegitime și barbare din partea Rusiei lui Vladimir Putin.

Marcel Ciolacu i-a numit pe Putin „un dictator” și statul rus un „agresor” dar a subliniat că Moscova nu poate ataca România în urma acestui ajutor pentru Kiev, care încă nu a fost decis, un anunț urmând să fie făcut în urma unei ședințe a CSAT.

ADVERTISEMENT
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste...
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
Pamela este poliţistă de 20 de ani şi campioană la culturism în timpul...
Pamela este poliţistă de 20 de ani şi campioană la culturism în timpul liber. Ridică greutăţi cât 4 bărbaţi şi mănâncă ciocolată o dată pe an
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe Insula...
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe Insula Miliardarilor, a apărut pe stradă fără sutien!
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate...
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate să facă asta! Cum a apărut supermodelul / FOTO
Au INTRAT BANII de VOUCHERE! Cea mai bună VESTE
Au INTRAT BANII de VOUCHERE! Cea mai bună VESTE
De ce a murit, de fapt, marele actor Costel Constantin. Cum au arătat...
De ce a murit, de fapt, marele actor Costel Constantin. Cum au arătat ultimele ore din viața maestrului
Căt va costa divorțul în România. Eșecul căsniciei are un nou tarif
Căt va costa divorțul în România. Eșecul căsniciei are un nou tarif
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
De ce votează Nadia Comăneci pe Gabriela Firea, iar Băsescu pe Nicușor Dan....
De ce votează Nadia Comăneci pe Gabriela Firea, iar Băsescu pe Nicușor Dan. Candidații la Primăria Bucureștiului, validați de personalități
Animalul periculos care a invadat Marea Neagră din cauza războiului din Ucraina. „Se...
Animalul periculos care a invadat Marea Neagră din cauza războiului din Ucraina. „Se înmulțesc haotic”