Alegeri 2024

Ciolacu, prezent la inaugurarea noului Spital de Stomatologie din Sectorul 4. „Un singur lucru lipseşte, primăria generală a Capitalei”, spune liderul PSD

Ciolacu inaugurează o nouă clinică de stomatologie din Sectorul 4. „Asta înseamnă eficienţă în administraţie şi asta înseamnă viziune”
14.05.2024 | 20:10
Ciolacu prezent la inaugurarea noului Spital de Stomatologie din Sectorul 4 Un singur lucru lipseste primaria generala a Capitalei spune liderul PSD
Marcel Ciolacu spune că noua clinică este prima de acest fel în România din ultimii 50 de ani / Foto: captură, YouTube
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a participat, marți, la inaugurarea unui nou spital de stomatologie, în Sectorul 4, alături de primarul Daniel Băluță, și de candidata PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea.

Ciolacu: „Lipsește primăria generală a Capitalei”

Premierul Marce Ciolacu a participat, marți, la inaugurarea noului Spital de Stomatologie din Sectorul 4, alături de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, de primarul Daniel Băluță și de candidata PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

„Astăzi suntem în această clinică de stomatologie şi mă uit ce înseamnă un primar aplicat, care nu are războaie cu nimeni şi caută parteneriate în toate instituţiile statului român. Daniel Băluţă, într-o viziune complexă, închide un întreg cerc.

Un singur lucru, şi o spun fără nicio reţinere, lipseşte primăria generală a Capitalei, nu o văd niciunde implicată. Asta înseamnă eficienţă în administraţie şi asta înseamnă viziune”, a declarat la inaugurare liderul PSD.

ADVERTISEMENT

Prima din țară în ultimii 50 de ani

Premierul a spus că noua Clinică de Stomatologie construită în Sectorul 4 este prima de acest fel făcută în ultimii 50 de ani și că primarul Daniel Băluță este specialist în „a găsi parteneri” pentru astfel de unități și nu numai.

„Cred că această clinică de stomatologie, prima din țară în ultimii 50 de ani din statisticile pe care le am, m-am uitat eu peste tot. Daniel Băluță are capacitatea de a găsi parteneri și de a construi pentru cetățenii din Sectorul 4 și nu numai din Sectorul 4.

ADVERTISEMENT

N-am decât felicitări și sper ca după aceste alegeri cu adevărat toți primarii de sector să aibă un partener real și de construcție, cu o viziune reală și cu un plan administrativ pentru capitala României, pentru București”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Primii pacienți, de la 17 iunie

Daniel Băluță a precizat că noua clinică a fost realizată cu o investiție de 20 de milioane de euro. Primii pacienți, a spus Băluță, pot veni la noua clinică începând de la data de 17 iunie, operaționalizarea noii unități făcându-se în mai multe etape

ADVERTISEMENT

„Data de la care primul pacient va putea să vină în această unitate medicală este de 17 iunie, întrucât operaţionalizarea acestei unităţi medicale se va desfăşura în două etape: în prima etapă vom avea parte de angajaţii Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ care au primit integrare clinică şi îşi vor îşi vor putea desfăşura activitatea aici.

A doua etapă este una în care vom angaja medici, asistente, infirmiere, posturi administrative. Aşadar vom crea locuri de muncă extrem de valoroase în condiţii occidentale pentru număr foarte mare de profesionişti ai serviciilor medicale”, a spus Daniel Băluţă.

Începând cu data de 1 septembrie, vor fi asigurate, via programele sociale derulate de primăria Sectorului 4, tratamente de ortodonție gratuite pentru cei cu vârsta de până la 18 ani. „De asemenea, prin comisii medicale ce vor lua decizii specifice ne vom adresa şi populaţiei active, cât şi seniorilor”, a spus Băluţă.

Firea: „Ivestițiile în sănătate sunt o prioritate”

Gabriela Firea a scris pe contul său Facebook că îl felicită pe primarul Daniel Băluță pentru construirea noului spital, subliniind că investițiile în sănătate sunt o prioritate pentru oameni.

„Ivestițiile în sănătate sunt o prioritate. Oamenii au nevoie de spitale moderne și de servicii medicale de calitate.Mă aflu la inaugurarea Clinicii de Stomatologie construită în Sectorul 4 de colegul meu Daniel Băluță. Îl felicit și îi mulțumesc pentru toată dăruirea și munca depusă pentru bucureșteni”, a scris Firea.

ADVERTISEMENT