News

Ciolacu şi Iohannis se contrazic pe tema boicotului împotriva Austriei. Liderul PSD: “Fiecare are dreptul la asta, după umilinţă”

Marcel Ciolacu susţine că fiecare român are dreptul să reacţioneze personal faţă de "umilinţa la care ne-a supus Austria"
15.12.2022 | 13:54
Ciolacu si Iohannis se contrazic pe tema boicotului impotriva Austriei Liderul PSD Fiecare are dreptul la asta dupa umilinta
Ciolacu şi Ioahannis au opinii diferite pe tema boicotului împotriva Austriei Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

La o zi după discursul de la Bruxelles al lui Klaus Iohannis, care susţinea că nu va exista un boicot la adresa Austriei, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a abordat acelaşi subiect de pe poziţii diametral opuse, susţinând că fiecare român are dreptul să reacţioneze personal. În plus, el a adăugat că populaţia ar trebui să apeleze în primul rând la companii din ţara noastră.

Marcel Ciolacu îi îndeamnă pe români să cumpere produse româneşti

Marcel Ciolacu s-a aflat joi la Bacău, împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru semnarea contractelor de construcţie a trei loturi ale autostrăzii Focşani – Bacău. În timpul întâlnirii cu jurnaliştii a revenit în discuţie tema boicotului împotriva Austriei, dezminţit miercuri de Iohannis şi readus în discuţie joi de Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

“Boicotul fiecăruia dintre noi pentru umilinţa la care ne-a supus Austria e cu totul altceva. Fiecare dintre noi avem dreptul, indiferent ce funcţie avem sau nu avem, avem dreptul să reacţionăm personal faţă de gestul făcut, repet, nu de austrieci, făcut de cei care vremelnic, la fel ca şi noi, conduc acum statul austriac”, a declarat preşedintele PSD.

Contrar celor spuse de Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a mai spus că statul român este îndreptăţit să răspundă cu aceeaşi monedă Austriei.

ADVERTISEMENT

“Îmi menţin părerea, că în primul şi în primul rând, românii trebuie să apeleze la companiile româneşti. Noi trebuie să ne implicăm ca aceste companii, chiar şi bănci (…) cu capital românesc, să fie mai dinamice şi mai prezente în mediul de afaceri.

Dar dacă acum companiile româneşti au oferte mai bune decât celelalte companii, nu neapărat austriece, şi produsele româneşti sunt mai bune decât celelalte produse importate, mi se pare corect”, a afirmat liderul PSD.

ADVERTISEMENT

Tot joi, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat că pierderile suferite de România prin faptul că nu a intrat în spaţiul Schengen depăşesc suma de 25 de miliarde de euro, fiind vorba de bani investiţi în securitatea la frontiere în ultimii 11 ani.