News

Cioloș aprobă planul președintelui! „Considerăm că există trei puncte care nu pot lipsi din acest acord”

Autor: Alexandru Năstase | 05.06.2019 | 20:22
Dacian Cioloș a anunțat că PLUS susține planul propus de Klaus Iohannis. Sursă foto - facebook

Dacian Cioloș a aprobat planul președintelui și a transmis că PLUS va susține din toate punctele de vedere pactul! Cu toate acestea, formațiunea politică a fostului premier consideră că există încă trei puncte care nu pot lipsi din acest acord. „Ne bucură propunerea preşedintelui Iohannis în ceea ce priveşte un acord naţional cu privire la justiţie. Aşa cum românii au susţinut în mod constant, justiţia trebuie să fie independentă de politică. Prin urmare, PLUS susţine pe deplin punctele acordului propus. Considerăm însă că există încă 3 puncte care nu pot lipsi dintr-un astfel de acord”, anunţă Dacian Cioloş.

Cioloș aprobă planul președintelui!

Dacian Cioloș a și enumerat condițiile pe care le vrea îndeplinite în noul pact politic. Pe primul plan se află reforma Curţii Constituţionale a României. „Arbitrul ultim al tuturor încercărilor PSD din ultimii doi ani de a modifica legislaţia justiţiei şi codurile penale a fost CCR. Din păcate, politizarea acestei instituţii, datorată în primul rând modului de desemnare a judecătorilor constituţionali, a înlăturat încrederea românilor în deciziile sale. Solicităm începerea unei dezbateri cu privire la reforma instanţei constituţionale, care să aibă drept rezultat revizuirea dispoziţiilor constituţionale actuale”, arată PLUS.

Pentru PLUS este foarte important să nu existe penali în funcţii publice. „Dincolo de discuţii largi privitoare la integritatea funcţiei publice, Constituţia României trebuie să prevadă clar că „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”. Este voinţa a un milion de români, iar politicienii trebuie să o respecte şi să supună referendumului revizuirea Constituţiei în acest sens”, se mai arată în comunicatul PLUS.

Cioloș aprobă planul președintelui! Dacian Cioloș
Dacian Cioloș are 3 propuneri pentru planul președintelui. Sursă foto – facebook

Trei puncte la care PLUS nu renunță

Justiţia din România şi legislaţia penală au nevoie de schimbări, dar acestea trebuie să fie făcute de către profesionişti. „Propunem organizarea de dezbateri publice privitoare la reforma legislaţiei justiţiei şi legislaţiei penale, la care să participe deopotrivă reprezentanţi ai magistraţilor, ai societăţii civile şi ai mediului universitar. Propunem ca aceste dezbateri să aibă drept punct de plecare proiectul de lege pregătit de către Ministerul Justiţiei în 2016, după consultări realizate în marile centre universitare din ţară”, au mai spus cei de la PLUS.

Dacian Cioloș a mai anunțat că „acordul pentru independenţa justiţiei poate reprezenta punctul de la care poate începe reconstruirea României. Suntem gata să susţinem acest acord şi suntem gata să reconstruim România”. 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!