Cioloș, împotriva închiderii piețelor. A dezvăluit care este adevăratul focar de COVID-19

Alexandru Năstase   
în HotNews
07/11/2020, 15:33
Cioloș, împotriva închiderii piețelor. A dezvăluit care este adevăratul focar de COVID-19
Dacian Cioloș nu vrea ca piețele să fie închise. Sursa foto - VALENTINA SAROSI / MEDIAFAX FOTO

Europarlamentarul Dacian Cioloș s-a declarat împotriva închiderii piețelor, în ciuda deciziei anunțată de guvernul condus de Ludovic Orban. Mai mult de atât, Cioloș consideră că măsura ar reprezenta o eroare, care ar afecta grav producătorii agricoli autohtoni.

Liderul Plus spune că a avut deja o discuție pe această temă cu premierul Ludovic Orban și așteaptă acum să vadă dacă ideile pe care i le-a împărtășit premierului e vor regăsi în pactică în viitorul apropiat.

“Am avut o discuție cu premierul Orban despre închiderea piețelor și efectele pe care o astfel de măsură le poate avea pentru cetățeni, pentru producătorii autohtoni și pentru aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Dacian Cioloș, împotriva închiderii piețelor

Închiderea completă a piețelor o consider o greșeală care va avea efecte negative destul de costisitoare.

Sper ca ideile pe care i le-am împărtășit să devină realitate în scurt timp, pentru că deja observ tot felul de speculații absurde cum ca ar fi o măsură de a pedepsi producătorii români și de a promova importurile.

Cred că pandemia se tratează atât sanitar și social, cât și comunicațional, astfel încât să nu ne trezim ca la finalul ei permitem unor scenarii conspiraționiste să înflorească din cauza unor decizii deficitare sau explicate doar parțial”, a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Vă readucem aminte că Ludovic Orban a anunțat că piețele agroalimentare închise, de tip hală, se vor închide pentru cel puțin o lună. În ciuda opoziției, măsura a fost luată în scopul limitării răspândirii noului coronavirus.

“Spre exemplu, la Bucur Obor au fost în controale de n ori, de fiecare dată nu cred că 20 la sută dintre cei de acolo respectau regulile – portul măştii, distanţa la statul la coadă.

Pur şi simplu nu se respectă, acolo parcă e o zonă Zoster (n.r. – afecțiune provocată de un virus pe fondul unui sistem imunitar slăbit) în care…

Și chiar sunt evidenţiate în analizele epidemiologilor o rată destul de mare de răspândire în pieţe, pentru că acolo e şi contactul cu banul, dai banul, îţi dă restul. Nu poţi să cumperi cu card, trebuie să dai banul cash”, a explicat premierul.

 

Închide ×