News

Dacian Cioloș, mesaj ferm despre preluarea guvernării! „USR-PLUS este gata să-şi asume, dacă e nevoie”

12.06.2019 | 16:02
Dacian Ciolos mesaj ferm despre preluarea guvernarii USRPLUS este gata sasi asume daca e nevoie

Fostul premier al României, Dacian Cioloș a transmis un mesaj ferm despre eventualitatea ca alianța USR/Plus să preia guvernarea în cazul în care moțiunea de cenzură depusă de PNL trece! Pentru a face acest lucru, Cioloș a spus că are nevoie de certitudinea că poate avea un sprijin în Parlament, pentru a lua decizii care vor fi aşteptate de către cetăţeni. Mai mult de atât, Dacian Cioloş și-a exprimat din nou intenția alegerilor anticipate.

Cioloș, mesaj ferm despre preluarea guvernării!

Culmea, anunțul lui Dacian Cioloș vine la scurt timp după ce partenerul său de alianţă, Dan Barna a afirmat că USR nu va face parte din acest guvern alternativ non-PSD. Cu toate acestea și Barna a admis că este dispus să susţină în Parlament un astfel de guvern, în anumite condiţii. ”USR-PLUS este gata să-şi asume inclusiv guvernarea, dacă e nevoie, însă pentru asta, cred că toată lumea de bun simţ poate să înţeleagă, are nevoie de certitudinea că poate avea un sprijin în Parlament, pentru a lua decizii care vor fi aşteptate de către cetăţeni să fie luate de un Guvern legitim instalat”, a spus Dacian Cioloș.

”Sunt totuşi mişcări care au loc în Parlamentul României, pentru că eu cred că mulţi, inclusiv de la PSD înţeleg că au jucat un lot necâştigător, mai ales acum că şi-au văzut liderul în spatele gratiilor, după ce s-a luptat cu justiţia din România de trei ani de zile şi cred că sunt suficient de mulţi oameni lucizi acolo, raţionali, care să înţeleagă că merg spre o fundătură, dacă continuă să susţină PSD.

Cioloș, mesaj ferm despre preluarea guvernării! Dacian Cioloș
Dacian Cioloș a mers din nou pe ideea alegerilor anticipate. Sursa foto – facebook

Opoziția, gata să dea lovitura decisivă PSD-ului

Deci în această logică, în mod normal, ar trebui să fie o majoritate, care să trimită acasă Guvernul Dăncilă, pentru că România nu are de câştigat prin rămânerea acestui Guvern la Putere”, a mai spus Dacian Cioloș care știe și de ce opoziția a strâns rândurile în ultima perioadă. ”Ceea ce numiţi dvs. Opoziţie e opoziţie împotriva PSD. Una e să te uneşti împotriva PSD şi alta e să te uneşti ca să construieşti ceva în România (…). Dacă există un minim de bun simţ şi de interes pentru România, partidele care acum sunt în Opoziţie faţă de PSD şi vreau să subliniez lucrul acesta, chiar dacă sunt forţe politice eterogene, pentru că e o diferenţă între USR-PLUS şi PNL, pe de o parte şi Pro România şi UDMR, pe de altă parte, care au cochetat cu PSD-ul mai mult sau mai puţin articulat, până acum, la Pro România sunt fugari de la PSD, în mare parte, deci e o opoziţie acum faţă de PSD şi faţă de acest Guvern, dar nu e o Opoziţie care să fie capabilă acum să construiască un proiect politic articulat, prin care să guverneze România şi să stabilizeze situaţia din România.

Şi atunci, trebuie să avem în vedere o perioadă de tranziţie, în care trebuie găsită o soluţie minimală pentru ca lucrurile rele care s-au întâmplat în România până acum şi prin dezarticularea justiţiei, dar şi prin alungarea investitorilor, prin tot felul de decizii pe care le-a luat Guvernul, aceste lucruri să fie stopate. Deci să avem această perioadă de tranziţie şi să fim în măsură să organizăm alegeri parlamentare cât mai repede, ca să avem forţe politice legitimate în Parlament”, a adăugat Cioloș