Românii sunt un popor consumator de ciorbă, iar unii nu omit o zi fără să o mănânce, mai ales că se spune că ajută la prelungirea duratei de viață. O varietate de rețete s-au răspândit de-a lungul timpului, însă cine s-ar fi gândit vreodată la o ciorbă de…mici?
Până să apară ciorba de mici știam cu toții că aceștia din urmă se consumă cu muștar și pâine și că fac parte din categoria celor mai gustoase bucate culinare tradiționale ale gastronomiei din România. Pe TikTok face furori rețeta de ciorba de mici.
De când a devenit cunoscută, utilizatorii aplicației menționate, pasionați de bucătărie, se întrec între ei ca să facă o ciorbă bună de mici și să-și impresioneze persoanele care le urmăresc activitatea. Iată cum a gătit o tânără preparatul faimos deja.
Amii Maria este destul de activă pe TikTok, iar rețetele ei sunt cunoscute de mulți utilizatori. Pentru ciorba de mici a avut nevoie de: mici, morcovi, țelină, cartofi, ceapă, apă, păstârnac, sare, pătrunjel și sos de roșii. Care este modul de preparare?
Primul pas este să puneți apă la fiert într-o oală, iar cât timp se încălzește pentru a da în clocot puteți curăța și tăia legumele. Când observați primele bule înseamnă că apa începe să fiarbă. Adăugați treptat legumele, iar cât timp acestea fierb puteți să vă ocupați de mici.
Micii se pot adăuga la cuptor sau într-o friteuză, așezați pe o foaie de copt. Se lasă în interior vreme de 10 sau 20 de minute, după care se pun în ciorbă. Înainte îi puteți tăia cubulețe. Spre final, adăugați pătrunjel și sosul de roșii. Totul se poate servi cu ardei iute. Poftă bună!
De cealaltă parte, medicii susțin că trebuie să avem grijă la consumul de mici. Asta pentru că fac parte din categoria carnei roșii, care poate duce la dezvoltarea celulelor canceroase. Reputatul neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea sugerează să-i reducem după vârsta de 40 de ani.
De asemenea, trebuie să avem grijă inclusiv la intervalul de consum al meselor. Același reputat medic ne sfătuiește să nu mai mâncăm nimic după ora 19:30. Asta din cauză că ne dereglăm modul de funcționare al organismului, care are nevoie de odihă noaptea.
”Cârnatul trebuie scos, cârnatul gras. Sunt mare amator de mititei, dar, îmi pare foarte rău, până la vârsta dumneavoastră (n.r a făcut referire la Cătălin Măruță, care are 46 de ani), după această vârstă, cu măsură. De poftă. Nimeni nu spune că de poftă nu avem voie (…)
Masa copioasă, doar până la ora 19.30. Un bun exemplu sunt grecii, care consumă mâncare mediteraneeană. (Salate, pește, fructe de mare). Ce observăm la ei? Că sunt veseli, sănătoși și longevivi!”, a detaliat medicul în podcastul ”Acasă la Măruță”.