ADVERTISEMENT
Life

Ciorbă de miel cu tarhon, leuștean și smântână. Nu se face ușor, dar e cea mai delicioasă rețetă de Paște

Autor: Andreea Stanaringa | 30.04.2021 | 17:17
Ciorbă de miel cu tarhon, leuștean și smântână. Nu se face ușor, dar e cea mai delicioasă rețetă de Paște
Ciorbă de miel cu tarhon, leuștean și smântână. Sursa foto: Colaj Fanatik

FANATIK îți spune cum poți prepara o ciorbă de miel cu tarhon, leuștean și smântână pentru masa de Paște. Chiar dacă nu se face tocmai ușor, merită să petreci câteva ore în bucătărie pentru această rețetă delicioasă. 

ADVERTISEMENT

Zilele de dinaintea Învierii Domnului sunt foarte pline pentru gospodine, care fac tot posibilul să pregătească cele mai bune feluri de mâncare pentru masa alături de cei dragi. Ciorba de miel este un preparat aparte, care nu lipsește din meniul de Paște.

Tarhonul, leușteanul și smântâna sunt ingredientele care îi dau ciorbei de miel un gust special și nu vei regreta eforturile depuse.

Ciorbă de miel cu tarhon, leuștean și smântână. Nu se face ușor, dar e cea mai delicioasă rețetă de Paște. De ce ingrediente ai nevoie

Ciorba de miel cu tarhon, leuștean și smântână este una dintre cele mai bune mâncăruri pe care trebuie neapărat să le ai la masa de Paște. Chiar dacă pare dificil să o prepari, la sfârșit vei obține un fel de mâncare care va primi toate laudele din partea celor dragi.

ADVERTISEMENT

Îți trebuie câteva legume care să-i dea ciorbei o aromă desăvârșită, dar și anumite condimente pe care le poți adăuga după gust, în funcție de preferințele tale. Ai nevoie atât de smântână pentru gătit, cât și de smântână grasă fermentată pentru această ciorbă.

Ai nevoie de câteva ingrediente de bază pentru a face această ciorbă de miel, cu care sigur nu vei da greș! Află din rândurile următoare ce îți trebuie pentru acest preparat și ce pași trebuie să urmezi.

Ingrediente

Pentru a prepara ciorba de miel ai nevoie de anumite ingrediente fără de care nu poți obține un rezultat bun, dar și de unele condimente care să-i ofere un gust uimitor.

ADVERTISEMENT
  • 800 de g carne de miel cu os
  • 2 morcovi
  • un păstârnac
  • o ceapă
  • 1/2 rădăcină de țelină
  • 4 fire de ceapa verde
  • 50 g orez
  • 3 gălbenușuri
  • 200 g smântână de gătit
  • 50 g smântână grasă fermentată
  • 300 g borș
  • sare după gust
  • piper după gust
  • 1/2 linguriță de nucșoară rasă
  • 1/2 linguriță de coriandru uscat
  • o legătură de leuștean
  • 1/2 legătură de tarhon

Cum se prepară ciorba de miel cu tarhon, leuștean și smântână. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

  1. Legumele (morcovul, ceapa, țelina, păstârnacul, ceapa verde și țelina) se toacă mărunt.
  2. Într-o oală încăpătoare se pune carnea de miel la fiert, în trei litri de apă rece, după care se adună spuma de la suprafață.
  3. Se adaugă și legumele apoi, după ce se înmoaie, se pune și orezul spălat.
  4. Se condimentează cu sare și piper după gust, apoi cu nucșoară rasă și coriandru măcinat.
  5. Se lasă la fiert până ce orezul este gătit, după care se adaugă borșul.
  6. Într-un castron se amestecă gălbenușurile de la ou cu smântână de gătit și cea fermentată, apoi se pune peste câte un polonic de ciorbă fierbinte.
  7. Se dă focul mic. După ce au fost încorporate 5-6 polonice, iar ciorba din castron este la aceeași temperatură cu cea care fierbe, amestecul se toarnă în oală și se amestecă ușor.
  8. Se oprește focul și se adaugă deasupra tarhonul și leușteanul tocate cât mai mărunt. Ciorba este acum gata de servit. Poftă bună!
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT