Fotbal intern

“Ciorba reîncălzită”, varianta Universitatea Craiova! Jucătorii reveniți din străinătate i-au îngropat pe olteni în finala campionatului

04.08.2020 | 21:54
Ciorba reincalzita varianta Universitatea Craiova Jucatorii reveniti din strainatate iau ingropat pe olteni in finala campionatului
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a pierdut clar finala campionatului, 1-3 cu CFR Cluj. Oltenii au deschis scorul prin Dan Nistor, dar apoi au fost dominați autoritar de campionii României, lucru reflectat la final și de tabela de pe stadionul “Ion Oblemenco”.

Oltenii au repatriat în acest sezon mai mulți jucători pe care i-au vândut în străinătate. Iar experimentul nu a fost unul foarte bun pentru că acești jucători au dat chix când le-a fost lumea mai dragă, confirmând zicala cu “ciorba reîncălzită”.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru cei de la Universitatea Craiova, niciunul dintre jucătorii readuși la echipă nu au reușit să se ridice la înălțimea așteptărilor și în multe momente chiar acești jucători au clacat, deși ei trebuiau să facă diferența.

“Ciorba reîncălzită”, varianta Universitatea Craiova! Jucătorii reveniți din străinătate i-au îngropat pe olteni

Stephane Acka a revenit la începutul anului 2019 la Universitatea Craiova după ce a jucat doi ani la Erzurumspor, în Turcia. Ajuns în 2014 la Craiova, Acka a plecat gratis în 2017 la echipa turcă, însă a revenit pe “Ion Oblemenco” tot gratis, pentru a pune umărul la câștigarea titlului.

ADVERTISEMENT

Numai că fundașul central a fost depășit în cele mai importante momente. Vinicius a dat de lângă el golul egalizator din finala campionatului. Acka a evoluat ezitant și a fost unul dintre punctele vulnerabile ale Universității Craiova în meciul cu CFR Cluj.

De altfel, pe tot parcursul sezonului, Acka a fost un fundaș ezitant, care s-a remarcat atât prin câteva evoluții bune, dar și prin gafe antologice care au costat echipa puncte importante în sezonul regulat.

ADVERTISEMENT
  • În acest sezon: 34 de meciuri în toate competițiile și o pasă de gol

Vătăjelu a fost readus cu 450.000 de euro și a pierdut lupta pentru titularizare!

Bogdan Vătăjelu a fost printre primele transferuri răsunătoare din istoria recentă a Craiovei. El a plecat în anul 2017 la Sparta Praga pentru 1,3 milioane de euro. Fundașul de bandă nu s-a putut impune în Cehia și a fost readus la începutul sezonului la Craiova pentru 450.000 de euro.

Deși a fost readus ca un jucător de certă valoare și cu o mare experiență, Vătăjelu nu a reușit să se impună. A fost mai mereu rezervă la olteni, iar când echipa a avut mai mare nevoie de el, a capotat.

ADVERTISEMENT

A fost unul dintre cei mai slabi jucători în meciul cu CFR Cluj, unul în care a avut șansa să demonstreze că încă poate face față la cel mai înalt nivel. Nu a reușit să suplinească absența lui Nicușor Bancu.

  • În acest sezon: 30 de meciuri în toate competițiile, trei goluri și o pasă de gol

Andrei Ivan, deziluzia de 1,5 milioane de euro!

Andrei Ivan, unul dintre cele mai mari deziluzii ale sezonului. A fost vândut în vara anului 2018 la FC Krasnodar pentru 3 milioane de euro, însă a răscumpărat în vara anului trecut de Mihai Rotaru cu 1,5 milioane de euro.

Un efort financiar important pentru patronul echipei. Iar sezonul precedent a arătat că investiția oltenilor nu a avut acoperire, Andrei Ivan fiind doar o umbră a atacantului pe care U Craiova spera să îl aibă.

În finala campionatului a intrat pe parcursul meciului, însă nu a reușit să își creeze nici măcar o ocazie de gol. Omul care trebuia să facă diferența în favoarea Universității Craiova rămâne în continuare dator.

  • În acest sezon: 25 de meciuri în toate competițiile, două goluri și două pase de gol

Gustavo a revenit din China, însă a dispărut “magia” de acum doi ani!

Gustavo Vagenin a revenit din China în luna martie. Brazilianul a fost unul dintre cei mai importanți oameni ai Universității în perioada 2016-2018, totul culminând cu câștigarea Cupei României. A fost vândut pentru 850.000 de euro la Liaoning, iar la revenirea din acest an speranțele au fost mari.

Însă, nici Gustavo nu a reușit să reînnoade evoluțiile bune la Craiova. Are 7 prezențe în meciurile de play-off, dar în niciunul dintre ele nu a bifat mai mult de 19 minute, fiind introdus, de fiecare dată, pe final de meci.

Chiar dacă făcea diferența în trecut, Gustavo nu a putut face nimic în cele 13 minute în care a evoluat cu CFR Cluj. Rămâne de văzut dacă jucătorul va continua alături de olteni și în sezonul viitor.

  • În acest sezon: 7 goluri, un meci

Screciu, ultimul venit! Speranțe mari de la tânărul atacant vândut în 2018 la Genk pe 2 milioane de euro!

Vladimir Screciu este ultimul înscris pe lista repatrierilor de la Universitatea Craiova. A fost vândut în anul 2018 ca o mare speranță la echipa belgiană Genk pentru 2 milioane de euro, însă nu a reușit să se impună.

Universitatea Craiova l-a repatriat în luna iulie. Nu a plătit niciun ban pe el, însă oltenii vor achita o sumă în funcție de performanțele pe care le va avea la echipă și procente dintr-un eventual transfer.

Screciu nu a apucat să joace pentru Craiova în acest sezon și toată lumea speră ca acest pariu să fie unul câștigător. Pe tânărul atacant am putea să îl vedem începând din stagiunea următoare la treabă.

  • În acest sezon: – 

Nota de plată a venit la finala campionatului!

Pentru Universitatea Craiova a fost o bună afacere financiară vânzarea acestor jucători. A plătit mult mai puțin pe repatrieri, însă nota de plată a venit când le-a fost lumea mai dragă. Când echipa a avut o șansă istorică de a câștiga al cincilea titlu din istoria clubului, jucătorii au clacat, printre ei fiind mulți dintre cei repatriați.

 

ADVERTISEMENT