News

Cip implantat sub piele, noua invenție împotriva coronavirusului. Poate detecta dacă o persoană este infectată

14.04.2021 | 08:00
Cip implantat sub piele noua inventie impotriva coronavirusului Poate detecta daca o persoana este infectata
ADVERTISEMENT

Un cip implantat sub piele reprezintă noua invenție împotriva coronavirusului. Cercetătorii de peste ocean au anunțat că această invenție revoluționară poate detecta dacă o persoană este infectată.

Oamenii de știință de la Pentagon au creat un microcip care, odată introdus sub piele, va detecta infecția cu Covid-19, înainte de apariția simptomelor, scrie NYPost.

ADVERTISEMENT

Aceiași cercetători mai anunță în paralel o altă invenție utilă medicinei: un filtru atașat unui aparat de dializă care poate anihila virusul din sângele pacienților.

Un cip implantat sub piele, noua invenție împotriva coronavirusului

Cercetătorii americani de la Agenția pentru Proiecte de Cercetare Avansată în domeniul Apărării (DARPA) dezvăluie că lucrează de ani de zile la modalități de prevenire și de stopare a pandemiilor.

ADVERTISEMENT

În acest sens, Matt Hepburn, un medic specialist în boli infecțioase, a prezentat, în timpul emisiunii 60 Minutes, un cip care, odată după ce a fost introdus sub piele, va detecta infecția cu coronavirus, înainte de apariția simptomelor.

Planul creării acestui dispozitiv anti SARS-CoV-2 a apărut după cazul portavionului nuclear american USS Theodore Roosevelt, unde 1.271 de persoane de la bord s-au infectat cu coronavirus, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

”Nu trebuie decât să îl introduci sub piele și îți arată dacă există reacții chimice care se petrec în interiorul corpului, iar acest semnal te avertizează că vei avea simptome. Putem obține astfel de informații între două și cinci minute”, a explicat Matt Hepburn, un medic specialist în boli infecțioase de la Pentagon.

Acest cip, încorporat într-un gel asemănător unui țesut, este conceput pentru a testa continuu sângele destinatarului pentru detectarea prezenței virusului. Odată ce COVID-19 este detectat, cipul alertează pacientul să efectueze un test rapid de sânge, care poate fi autoadministrat, pentru a confirma rezultatul pozitiv.

ADVERTISEMENT

Americanii sunt convinși că microcipul va provoca îngrijorări, din cauza teoriilor conspirației care au fost răspândite, însă oficialii au subliniat că cipul implantat în corp nu are scopuri ascunse, precum urmărirea și controlul individului.

Pentagonul, o altă invenție revoluționară: un filtru care poate anihila virusul din sângele pacienților

Tot în această săptămână, același specialist Matt Hepburn a mai prezentat o invenție revoluționară: un filtru atașat unui aparat de dializă care poate anihila virusul din sângele pacienților.

Medicul a anunțat că dispozitivul a fost testat deja pe “Pacientul 16”, partenerul unui cadru militar care se afla în șoc septic. După câteva zile de tratament, pacientul și-a revenit complet.

Tratamentul a fost aprobat de Agenția Americană a Medicamentului  (FDA) doar pentru urgențe și a fost folosit pentru 300 de pacienți.

ADVERTISEMENT