ADVERTISEMENT
News

Ciprian Ciucu: ”Florin Cîțu mi-a cerut susținerea la Congres”. Reacția lui Orban despre posibila candidatură a premierului

Ciprian Ciucu dezvăluie că Florin Cîțu i-a cerut susținerea la Congres. Reacția lui Ludovic Orban despre posibila candidatură a premierului.
Autor: Adrian Baciu | 29.05.2021 | 21:22
Ciprian Ciucu: ”Florin Cîțu mi-a cerut susținerea la Congres”. Reacția lui Orban despre posibila candidatură a premierului
Ludovic Orban, prima reacție după anunțul candidaturii lui Florin Cîțu. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

În mai puțin de patru luni, pe 25 septembrie, membrii PNL din țară se întrunesc la Congres pentru a-și alege noua conducere centrală.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, Ludovic Orban este singurul candidat care și-a anunțat oficial intenția de a intra în lupta pentru un nou mandat. De cealaltă parte, Florin Cîțu încă ezită să facă un pas către lupta internă, însă mișcările sale din ultima perioadă par a anunța o iminentă candidatură.

Ciprian Ciucu: ”Florin Cîțu mi-a cerut direct susținerea la congres”

Ciprian Ciucu, primarul de la Sectorul 6, a declarat, sâmbătă, că Florin Cîțu i-a cerut direct susținerea politică pentru Congresul PNL, acolo unde premierul ar putea să candideze împotriva lui Ludovic Orban.

De asemenea, edilul a mai dezvăluit că și actualul președinte al PNL și șef al Camerei Deputaților i-a cerut susținerea prin Violeta Alexandru, liderul PNL București.

ADVERTISEMENT

”Domnul Cîțu mi-a cerut în mod direct susținerea politică, domnul Orban mi-a cerut prin Violeta Alexandru”, a spus Ciprian Ciucu la emisiunea ”În fața ta” de la Digi24.

În ceea ce privește o candidatură personală pentru o funcție în PNL la Congresul din toamnă, Ciucu a declarat că înainte să ia o decizie vrea să poarte discuții cu președintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Ludovic Orban, despre posibila candidatură a lui Florin Cîțu la șefia PNL: ”Există această așteptare”

Posibilul rival al lui Cîțu la șefia PNL, Ludovic Orban, liderul în exercițiu al liberalilor, a afirmat, sâmbătă, în cadrul unei vizite în județul Mureș, că există o ”așteptare, eventualitate, posibilitate, ca domnul Cîţu să îşi depună candidatura la funcţia de preşedinte al PNL”.

ADVERTISEMENT

”Asta e decizia dânsului (n.r. Florin Cîțu), eu nu îmi permit să comentez, eu mi-am anunțat candidatura şi îmi fac campanie în mod pozitiv, convingându-i pe colegii mei din PNL că am o viziune şi un proiect serios atât pentru PNL, cât şi pentru România, a spus Orban, conform sursei citate.

Până la această dată, doar Ludovic Orban și-a anunțat public candidatura pentru funcția supremă în partid. În ceea ce-l privește, premierul Florin Cîțu a refuzat să spună dacă va candida la funcția de președinte, rezumându-se să spună că va intra în cursă pentru o poziție în partid.

ADVERTISEMENT

Marți, 25 mai, Biroul Executiv al PNL a votat, la propunerea lui Ludovic Orban, ca data Congresului pentru alegerea noii conduceri să fie 25 septembrie.

Liderul în exercițiu al liberalilor a propus ca la congres să participe 5.000 de delegați, aceștia urmând să voteze noua echipă de conducere a partidului.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!