News

Ciprian Ciucu, președintele PNL București, nu este de acord cu o alianță cu PSD: ”USR trebuie să fie la guvernare”

Președintele PNL București, Ciprian Ciucu, are o poziție diferită față de conducerea partidului. Acesta nu agrează o alianță cu PSD și consideră că USR ar trebui să facă parte din Executiv.
23.10.2021 | 17:21
Ciprian Ciucu presedintele PNL Bucuresti nu este de acord cu o alianta cu PSD USR trebuie sa fie la guvernare
ADVERTISEMENT

Conducerea Partidului Național Liberal (PNL) a decis, joi, să renunțe la refacerea coaliției cu USR și să meargă în Parlament cu un guvern minoritar bazat și pe susținerea celor din PSD.

Nu toți liderii liberali agrează această posibilă alianță parlamentară de moment cu social-democrații. Preşedintele PNL Bucureşti şi edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a afirmat, sâmbătă, că USR ar trebui, după părerea sa, să rămână la guvernare cu PNL.

ADVERTISEMENT

În același timp, acesta a ținut să sublinieze faptul că ”nu îi convine nimănui să se alieze cu PSD”.

Ciprian Ciucu, președintele PNL București: ”USR trebuie să fie la guvernare”. Primarul critică o alianță cu PSD

Primarul din Sectorul 6 spune că pe plan local a colaborat foarte bine cu USR, iar acum se teme că deciziile la nivel național vor avea repercusiuni și la nivel de Primăria București, pentru că simte o schimbare de poziție a USR, care se pregătește să treacă în opoziție.

ADVERTISEMENT

”Pentru că ştiu din interior dinamica, mi-a fost mai uşor să o înţeleg. Eu, de exemplu, am fost şi rămân în continuare slujitor ideii că USR trebuie să fie la guvernare.

Îmi asum această opinie şi voi face tot ce ţine de mine ca PNL să aibă majorităţi acolo unde se poate cu USR, în Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Este drept, eu fac mai mult politică la nivel de Bucureşti. Nu sunt cel mai prezent în deciziile naţionale şi nu am impus, până acum, miniştri.

Am ales să mă focalizez pe București pentru că aici e nevoie de implicarea mea şi de sprijin pentru primarul general şi e o zonă mai descoperită politic decât partea naţională”, a declarat Ciprian Ciucu, la Digi24, sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Ciprian Ciucu: ”Nu cred că-i convine nimănui din PNL să se alieze cu PSD”

Președintele PNL București a mai declarat, despre situația actuală, că deciziile politice se iau în Biroul Permanent Național al PNL. Acesta a mai adăugat că nu îi convine nimănui să se alieze cu PSD.

”Toate deciziile politice se iau de obicei în Biroul politic Naţional al PNL. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD. Cele două partide, pe fondul alegerilor interne s-au radicalizat.

Există un principiu în politică în sensul că fiecare partid este autonom să decidă ce oameni propune pe anumite funcţii. Nu am participat la decizia ca premierul Cîţu să nu mai fie nominalizat de PNL, a fost o decizie pe care vicepreşedinţii partidului au propus-o şi BPN a votat-o”, a mai declarat Ciucu la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT