News

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, acuze dure după ce o femeie a fost ucisă lângă Lacul Morii: “Este un interes undeva ca să existe câini pe stradă”

Ciprian Ciucu lansează acuzații dure legate de situația de la ASPA după tragedia de săptămâna trecută când o femeie a fost ucisă de câini în Sectorul 6.
28.01.2023 | 10:58
Ciprian Ciucu primarul Sectorului 6 acuze dure dupa ce o femeie a fost ucisa langa Lacul Morii Este un interes undeva ca sa existe caini pe strada
Edilul Sectorului 6, acuzații dure despre situația de la ASPA Foto: Facebook Ciprian Ciucu
ADVERTISEMENT

Primarul sectorului 6, susține că animalele fără stăpân nu mai sunt prinse, iar adăposturile nu mai au locuri libere, ceea ce a dus la reapariția unui număr mare de câini în București.

Ciprian Ciucu acuze dure după ce o femeie a fost ucisă lângă Lacul Morii

Edilul susține că Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) mai are în prezent doar foarte puțini prinzători, insuficienți pentru a acoperi un oraș de dimensiunea Bucureștiului.

ADVERTISEMENT

“Când ai 90 de prinzători și reduci organigrama la 10-12 oameni, nu ai cum. Au început să reapară câinii pe străzi pentru că a fost politica ASPA să nu-i mai prindă, nemaiavând unde să-i ducă în adăposturi pentru că nu s-a investit în adăposturi suficient, au dispus să nu-i mai prindă și au desființat efectiv un serviciu public.

Mare atenție, legea spune că aceste servicii publice sunt permanente, adică nu doar la apel. Au dat afară toți coordonatorii.

ADVERTISEMENT

În acest moment, din trei servicii – două nu au șefi și unul, care are șef, este în concediu medical. Este serviciul operațional, serviciul de gestiune și serviciul de intervenții”, a declarat Ciprian Ciucu la Antena 3 CNN.

“Îmi e milă de cei 10 oameni care sunt hăituiți, pentru că efectiv nu ai cum să acoperi tot Bucureștiul, pentru Dumnezeu, cu 10 oameni. Dar special au făcut acest lucru și au distrus acest serviciu”, a mai spus edilul.

ADVERTISEMENT

Primarul Sectorului 6 acuză faptul că deturnarea activității ASPA s-ar fi făcut în beneficiul unor organizații care cer donații.

“Instituţiile de control să vină și să ia toate achizițiile și să vină cu un raport pe proceduri de achiziții. Să vedem pe ce s-au dus banii.

ADVERTISEMENT

S-au dus pe evenimente, pe pliante, s-au dus pe hrană foarte mulți, pe servicii veterinare, deci există interesul unora. (…) Este un interes undeva ca să existe câini pe stradă, aici este partea cinică.

Dacă n-ar fi acești câini pe stradă, anumite organizații care astăzi mă atacă pe mine foarte, foarte, foarte mult n-ar mai avea obiectul de activitate.

Organizații care exportă câini, care duc câinii în străinătate, care luptă, care cer donații.

E rău, pentru că sunt unii sunt interesați să existe permanent surse de câini, aici este problema, și au început să apară iar câini în București”, a mai spus Ciprian Ciucu.

ADVERTISEMENT