Fotbal intern

Ciprian Deac a dezvăluit secretul CFR-ului din ultimii ani: „Ciocul mic și muncă multă!”

22.04.2021 | 00:53
ADVERTISEMENT

Fără să ofere spectacol sportiv, de multe ori gâfâind pe finalul partidelor, CFR Cluj este echipa care domină fotbalul românesc de mai bine de trei ani. Căpitanul ardelenilor a dezvăluit ce îi face imbatabili în disputele cu celelalte contracandidate.

Ciprian Deac este și la 35 de ani vioara întâi în formula de joc a CFR-ului și, fără să fie un golgheter înnăscut, înscrie exact în momentele cheie ale celor mai importante meciuri din campionat.

ADVERTISEMENT

A recidivat și cu Sepsi OSK marcând unicul gol al întâlnirii, e drept de la punctul cu var, specialitatea ”casei” pentru fotbalistul care a împărțit, cândva, vestiarul cu celebrul Raul Gonzales, la Schalke 04.

Ciprian Deac a dezvăluit secretul campioanei CFR Cluj: „Ciocul mic și muncă multă!”

Spre deosebire de ceilalți oficiali ai clubului, Ciprian Deac spune lucrurilor pe nume. Nu acuză arbitrajele, nici nu ”vede” ocazii fără număr în dreptul echipei sale, iar secretul succeselor CFR-ului, e unul tipic ardelenesc.

ADVERTISEMENT

”Ne-am chinuit, a fost un joc urât, știam ce ne așteaptă. E bine că am luat cele trei puncte. Am știut că Sepsi e o echipă agresivă, care nu o să ne lase să construim. Știam că o să câștigăm chinuit, cu 1-0.

În ultimii trei ani, nu am practicat cel mai frumos fotbal, dar a fost eficient pe hârtie, când s-a tras linie. Noi suntem mereu pregătiți, ne place presiunea, știm să jucăm pentru primul loc. (Unde se face diferența?) Ciocul mic și muncă multă. Nu e niciun secret, eu cred că aici se face diferența”, a declarat fotbalistul, la finalul partidei câștigată la limită, scor 1-0, cu Sepsi.

ADVERTISEMENT

Cristi Manea le-a dat ”cu flit” oltenilor

Caz unic în fotbalul românesc, Cristi Manea a ieșit și el la rampă, la finalul partidei cu Sepsi. Fundașul transferat în 2014 la Apollon Limassol, pentru care nu a jucat nicio secundă în cei 6 ani de contract, a declarat că habar nu avea de pasul greșit al oltenilor (1-1 la Botoșani).

”Nici nu știam de egalul Craiovei de la Botoșani. Nu m-a interesat rezultatul”, a spus fotbalistul la interviurile de la finalul confruntării de la Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Manea a ținut să aprecieze și evoluția echipei covăsnene, care a pus în anumite momente ale jocului presiune pe campioana CFR, și a evidențiat forța defensivă a feroviarilor.

”Nu multe echipe pot veni aici să ia puncte. Suntem bucuroși că am luat cele trei puncte, chiar dacă ne-am apărat mai mult, noi am câștigat multe meciuri așa. Sper sa câștigăm cât mai multe meciuri și sa nu luăm gol. Dacă nu ne luăm gol, le dăm încredere colegilor din față și asta arată că suntem foarte organizați”, a încheiat Manea.

ADVERTISEMENT