Fotbal intern

Ciprian Deac a fost aruncat în “cuşca cu lei” de pe stadionul “Ion Oblemenco” şi a ieşit conducând “haita”! Notele FANATIK după finala U Craiova – CFR Cluj 1-3

03.08.2020 | 22:45
Ciprian Deac a fost aruncat in cusca cu lei de pe stadionul Ion Oblemenco si a iesit conducand haita Notele FANATIK dupa finala U Craiova  CFR Cluj 13
ADVERTISEMENT

CFR Cluj este noua campioană a României. Şi ce finală am avut pe “Ion Oblemenco”. Universitatea Craiova a deschis scorul prin Dan Nistor, însă apoi CFR Cluj a preluat controlul jocului şi a reuşit să obţină în final o victorie clară, 3-1, graţie golurilor marcate de stoperii Vinicius şi Boli, respectiv Deac din penalty.

Campioana ultimelor trei ediţii a oferit o adevărată demonstraţie de forţă în această finală. CFR Cluj a arătat ca o echipă campioană, o dominatoare a fotbalului românesc, în ciuda problemelor uriaşe pe care clubul l-a avut în ultimele săptămâni. Dan Petrescu şi-a condus în permanenţă echipa prin telefon via Marian Copilu, care mai departe i-a transmis indicaţiile lui Bordeianu.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova s-a dezasamblat în presiunea uriaşă a jocului. După golul lui Nistor, întreg mecanismul gândit de Bergodi s-a topit ca o îngheţată lăsată în soarele arid al Băniei din luna august. Cicâldău a fost “băgat în buzunar de aşa zişii “mercenari” ai celor de la CFR Cluj.

Notele FANATIK după finala U Craiova – CFR Cluj 1-3. Vorbele regretatului Păunescu întipărite în imnul echipei au un şi mai mare impact acum: “De bucurii noi rar avurăm parte”

Ciprian Deac a fost aruncat în cuşca cu lei drept victimă, dar s-a întors conducând “haita”. Mijlocaşul CFR-ului a fost omul meciului, cu două pase de gol, un gol şi probabil mai mult de 10 km alergaţi pe gazon.

ADVERTISEMENT

După ce Kevin Boli a marcat golul doi nu s-a mai pus în niciun moment problema învingătoarei. Universitatea Craiova s-a visat campioană timp de două săptămâni şi chiar a fost campioană timp de 26 de minute. Dar, vorbele regretatului Păunescu întipărite în imnul echipei au un şi mai mare impact acum: “De bucurii noi rar avurăm parte”.

Ciprian Deac a fost aruncat în “cuşca cu lei” de pe stadionul “Ion Oblemenco” şi a ieşit conducând “haita”! Cicâldău, cea mai mare dezamăgire

Notele FANATIK după finala campionatului. Ciprian Deac a fost omul meciului, în timp ce la capitolul dezamăgiri putem trece mai mulţi jucători de la Craiova. Poate cele mai mari aşteptări erau de la Cicâldău, care nu a putut să repete evoluţiile foarte bune din acest play-off.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova: 

Mirko Pigliacelli 6 – A fost bătut de lovitura de cap a lui Vinicius, greu de parat. Și-a salvat echipa la ultima acțiune a reprizei parând șutul lui Rondon. Nu a avut ce să facă la golurile lui Boli şi Deac.

Ștefan Vlădoiu 4 – A avut o cursă foarte curajoasă în minutul 31, dar pe care nu a reușit să o finalizeze. Depăşit la unele faze în defensivă şi prins pe picior greşit la golul lui Boli.

ADVERTISEMENT

Stephan Acka 4 – A fost depășit în duelul aerian de Vinicius, la golul egalizator. Nesigur în multe momente.

Uros Cosic 4 – Ezitant este cuvântul care ar caracteriza evoluţia fundaşului central. În minutul 76 a îngropat speranţele Universităţii Craiova la titlu cu faultul în careu.

Bogdan Vătăjelu 4 – A fost depășit ușor în unele faze de echipa ardeleană. Fără consistenţă, cu multe greşeli individuale.

Dan Nistor 6 – A marcat la primă fază mai periculoasă de atac a oltenilor. Șut superb în minutul 10 din afara careului. A mai ratat o ocazie uriașă imediat după golul egalizator al lui Vinicius. Cel mai bun om al gazdelor. S-a stins şi el în partea secundă.

Alexandru Mateiu 4 – S-a mișcat destul de lent la mijlocul terenului, un aport mic pe atac. A fost schimbat în partea secundă.

Alexandru Cicâldău 4 – Modest în prima parte, sub evoluțiile din celelalte meciuri. Erau aşteptări mari, dar mijlocaşul adus de la Viitorul n-a putut să facă prea multe.

Cristi Bărbuț 4 – A avut câteva curse bune în banda dreaptă, dar nu s-au transformat în ocazii. A ieşit în minutul 59. Per total, o evoluţie modestă jucătorului de bandă.

Elvir Koljic 5 – Puțin izolat la începutul meciului, însă la prima acțiune avută i-a pasat decisiv lui Nistor. A stat ca un ghimpe în apărarea adversă, a protejat foarte bine mingea. Dar, pe tot parcursul meciului a fost parcă prea singur între fundaşii adverşi.

Valentin Mihăilă 4 – Risipă de efort, puține realizări în prima parte. A fost bine blocat de Burcă şi nu a contat în meci.

Au intrat pe parcurs: 

Andrei Ivan (min. 59) 4 – S-a zbătut, dar nu a reuşit nicio acţiune clară, care să aducă un aport echipei sale. Bine blocat de fundaşii adversşi.

Ştefan Baiaram (min. 75) 5 – A ratat o ocazie uriaşă în prelungiri. A încercat câteva driblinguri, dar experimentaţii apărători ai CFR-ului i-au făcut faţă.

Antoni Ivanov (min. 75) 5 – Nu a putut face prea multe în ultimul sfert de oră, când CFR avea de conservat un avans de două goluri. Şters în evoluţii.

Billel Omrani, evoluţie remarcabilă! Apărarea şi-a revenit din pumni după golul lui Nistor

CFR Cluj: 

Giedrius Arlauskis 7 – Fără vină la golul lui Nistor. Șutul prins de mijlocaș a fost imparabil. A apărat ce a fost de apărat, a ieşit foarte bine pe centrări şi pe mingile trimise direct pe vârfurile Craiovei.

Andrei Burcă 6 – Puțin depășit în start de meci, pe un post pe care nu este obișnuit. Şi-a revenit şi l-a blocat bine pe Mihăilă, care nu a putut să facă prea multe în acel flanc.

Paulo Vinicius 7 – A marcat cu o lovitură de cap în minutul 36 pentru 1-1. A scos din fața porții o minge pe care scria gol a lui Bărbuț.

Kevin Boli 7 – Depășit la unele combinații rapide, și-a revenit pe final de repriză. A marcat în startul părţii secunde după o eroare defensivă a oltenilor.

Mario Camora 7 – Constant bun, dar a fost depășit de Nistor la o fază care putea să coste echipa clujeană.

Cătălin Itu 7 – A arătat tupeu în prima parte. A încercat să verticalizeze cât de des a avut ocazia, chiar dacă uneori a greșit pasa.

Mihai Bordeianu 7 – Bun pe faza defensivă. A alergat mult. A ţinut bine mijlocul terenului. Nu a greşit.

Ciprian Deac 9 – A alergat foarte mult, ca în fiecare meci, de altfel. A dat ambele centrări la golurile lui Vinicius şi Boli. Deac a înscris şi de la punctul cu var şi a fost cel mai bun de pe teren.

Billel Omrani 8 – Activ în prima parte, a încercat câteva acțiuni pe cont propriu. Un joc de echipă foarte bu. A scos penalty-ul din care s-a marcat golul 3.

Mario Rondon 6 – Puține realizări în prima repriză. Au ajuns și destul de puține baloane la el, însă a ratat o ocazie uriașă în minutul 45+2. A fost schimbat în minutul 65.

Dodi Joca – A evoluat primele 7 minute, prea puțin pentru a se remarca. A fost schimbat cu Alex Chipciu.

Au intrat pe parcurs: 

Alex Chipciu (min. 7) 6 – Destul de palid în exprimare. A luat primul cartonaş galben al meciului. Nu a fost în apele lui.

Valentin Costache (min. 65) 7 – A intrat bine în meci. A pus osul la minge. Şi-a adus aportul şi pe fază defensivă.

Ovidiu Hoban (min. 65) 7 – A adus siguranţă defensivei, într-un moment în care echipa sa avea nevoie să gestioneze avantajul. Şi, cum ne-a obişnuit. CFR Cluj a gestionat foarte bine.

Luis Aurelio (min. 83) – A jucat prea puţin ca să se remarce în acest meci. A fost unul dintre remarcaţi cu FCSB.

Michael Perreira (min. 83) – Ca şi Aurelio, a intrat în final, iar CFR Cluj s-a impus fără emoţii.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: