Fotbal international

Ciprian Deac a revenit la națională. Cum a sfidat gerul la finalul partidei România – Lituania. Galerie foto

Veteranul lui CFR Cluj, Ciprian Deac, a revenit la naționala României, după ce a ratat precedentele convocări din cauza unei accidentări suferite la echipa de club. Deac a intrat în a doua repriză a partidei câștigate cu Lituania, scor 3-0, și la sfârșitul partidei și-a etalat forma fizică de invidiat, în ciuda vremii geroase.

România a câștigat la scor de neprezentare partida cu Lituania iar Cosmin Contra a putut să îl folosească în a doua repriză pe unul dintre favoriții săi de când a preluat mandatul, mijlocașul Ciprian Deac. Jucătorul celor de la CFR Cluj a intrat pe teren în minutul 65, în locul lui Alex Chipciu, cel care a oferit pasa decisivă la primul gol al lui Pușcaș. Deac a avut o prestație bună în flancul drept al atacului român, de unde a pornit mai multe atacuri periculoase. Cu siguranță însă, inima le-a stat în loc oficialilor campioanei României când în minutul 77 Deac a fost ciocnit dur de Girdvainis. Din fericire, românul s-a ridicat și nu a suferit o nouă accidentare.

Ciprian Deac a fost „scurtcircuitat” de un adversar în minutul 77 al meciului România-Lituania

Ciprian Deac a sfidat frigul la finalul partidei România – Lituania

După meci, Ciprian Deac nu s-a temut de faptul că mercurul din termometre arăta puține grade cu plus. Fotbalistul român a făcut schimb de tricou cu un adversar și a rămas la bustul gol până când a revenit la vestiare. (VEZI GALERIE FOTO)

Deac revine la națională după accidentarea suferită la meciul cu Malmo, din preliminariile Ligii Campionilor. El a reușit să contribuie la revenirea lui CFR Cluj în fruntea clasamentului, adunând 2 goluri și un assist în 6 partide. El are și 17 meciuri și 3 goluri pentru naționala României, toate reușitele fiind marcate în mandatul lui Cosmin Contra.

„Pot să zic că, practic, recuperarea a devenit o meserie pentru mine. Este a patra oară când am o asemenea accidentare. Știu foarte bine etapele prin care trec și am înțeles că refacerea este cea mai importantă. Depinde și de organism, depinde și de tine în cât timp vrei să revii, că eu am avut și zile când stăteam 6 ore în sala de recuperare”
– Ciprian Deac, într-un interviu acordat luna trecută pentru FANATIK.RO