Sport

Ciprian Deac a vrut să se retragă de la echipa națională! Ce s-a întâmplat între timp cu liderul de la CFR Cluj. Exclusiv

Ciprian Deac hotărâse să se retragă de la echipa națională și să se concentreze exclusiv pe formația de club. Fotbalistul de la CFR Cluj și-a reconsiderat între timp poziția.
29.03.2022 | 09:07
Ciprian Deac a vrut sa se retraga de la echipa nationala Ce sa intamplat intre timp cu liderul de la CFR Cluj Exclusiv
Ciprian Deac are patru goluri marcate pentru echipa națională și ar mai putea adăuga și la meciurile din vară, în Liga Națiunilor. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ciprian Deac a împlinit 36 de ani pe 16 februarie, dar rămâne unul dintre cei mai importanți fotbaliști din Liga 1. Este indispensabil pentru Dan Petrescu, liderul campioanei CFR Cluj. Om cheie în succesele ardelenilor din ultimii ani.

Ciprian Deac era hotărât să se retragă de la echipa națională la finalul lui 2021. Între timp, le-a transmis oficialilor FRF că e dispus să ajute în iunie

După ce Mirel Rădoi și-a anunțat despărțirea de echipa națională, Ciprian Deac a simțit că este momentul ca și el să ia o decizie radicală. S-a sfătuit cu familia, iar apoi a ajuns să transmită mesajul și către apropiați din FRF. Voia să se retragă din echipa națională! Simțea că ar fi foarte complicat să o ia de la capăt, cu un nou selecționer. Și că a venit vremea să le lase locul celor mai tineri.

ADVERTISEMENT

Între timp, după anumite semnale primite de la FRF, Deac și-a schimbat un pic optica. Le-a transmis federalilor că, în cazul în care va mai fi nevoie de el, ar mai fi dispus să ajute echipa națională. Deși are 36 de ani, Ciprian Deac este într-o formă fizică de invidiat, unul dintre jucătorii la cel mai înalt nivel din România din acest punct de vedere.

Ciprian Deac, încântat că Edi Iordănescu a fost numit selecționerul echipei naționale. Cei doi au lucrat bine împreună la CFR Cluj

Sunt mai multe motive care l-au făcut să își reconsidere poziția. În primul rând, faptul că Edi Iordănescu a fost numit în funcția de selecționer. Deac și Iordănescu jr. au mai lucrat împreună la CFR Cluj, iar relația dintre ei a fost excelentă. Au și avut succes împreună, deși a fost o colaborare de doar câteva luni. Încununată cu titlul din sezonul precedent.

ADVERTISEMENT

În plus, Ciprian Deac a primit semnale din partea oficialilor FRF că rămâne un jucător important în anturajul echipei naționale. I s-a transmis că este foarte apreciat și că procesul de întinerire a lotului nu va fi grăbit. În iunie, când sunt programate patru meciuri din Liga Națiunilor, vor fi convocați cei mai în formă jucători. Aceste este criteriul decisiv, nu buletinul!

Într-o situație asemănătoare este și Gabriel Tamaș, 38 de ani. Ar putea fi convocat pentru meciurile României din iunie, în Liga Națiunilor

Ciprian Deac are 26 de selecții și patru goluri pentru echipa națională. Este un jucător care poate aduce un plus atât pe teren, cât și în vestiar. Poate fi un adevărat exemplu pentru toți colegii săi pentru modul în care se pregătește.

ADVERTISEMENT

În aceeași situație cu Ciprian Deac ar putea fi și un alt veteran din Liga 1. Gabi Tamaș, 38 de ani, are un sezon de excepție la FC Voluntari, pe care a ajutat-o să ajungă în premieră în play-off. Are 76 de selecții la echipa națională, ultima dintre ele în octombrie 2018. Și el ar fi dispus să ajute naționala, în cazul în care i se va solicita asta.

Nu mai puțin de patru meciuri va disputa România în Liga Națiunilor, în luna iunie. Vor fi primele oficiale din mandatul lui Edward Iodrănescu. Iată programul din iunie:

ADVERTISEMENT
  • 4 iunie: Muntenegru – România
  • 7 iunie: Bosnia și Herțegovina – România
  • 11 iunie: România – Finlanda
  • 14 iunie: România – Muntenegru

1,1… milioane de euro este cota de piață a lui Ciprian Deac, conform Transfermarkt.de

4… goluri a marcat Ciprian Deac pentru echipa națională, în 26 de apariții


(P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,20 este cota pentru „X” la amicalul Israel – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT